Slovenija
14 ogledov

Upokojeni zdravniki le še 40 evrov

Kolikšna je bila njena decembrska plača, ni Gordana Živčec Kalan članom razkrila Žurnal24 main
Zbornica. Zanikala, da je nižanje članarine, drugo leto morda za vse, povezano z uporom zobozdravnikov.

Zbornica. Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS), ki jo vodi Gordana Živčec Kalan, svojim upokojenim članom – teh je okoli tisoč – znižuje članarino. Po novem bodo namesto 108 evrov plačali le 40 evrov na leto.

Tiskovni predstavnik ZZS Valentin Hajdinjak je potrdil, da razmišljajo celo o znižanju članarine preostalim sedem tisoč članom. Ti zdaj zbornici vsak mesec plačujejo 1,2 odstotka osnovne plače.

Toda zaradi sorazmerno dolgotrajnega postopka bi se znižanje v najboljšem primeru menda lahko zgodilo šele prihodnje leto, je dodal Hajdinjak. “Ne, ne, sploh ne,” pa je odgovoril na vprašanje, ali je nižanje članarin posledica upora zobozdravnikov, ki napovedujejo odcepitev in ustanovitev lastne zbornice. Vzrok nižanja članarine je dobro poslovanje zbornice, je zatrdil.

V tedenskem internem e-biltenu je zbornica tudi zavrnila pisanje nekaterih medijev, da je Živčec Kalanova za december prejela plačo v višini 16 tisoč evrov. Kljub temu niso razkrili, koliko je v resnici dobila. Zapisali so le, da zbornica vsa izplačila zaposlenim in funkcionarjem “izplačuje v skladu z veljavno zakonodajo in podpisanimi pogodbami”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.