Slovenija
29 ogledov

Upokojenka vendarle ne bo brezdomka

starejši Saša Despot
Zavarovalnica Maribor umaknila izvršbo dolga mariborski upokojenki. Sodišče je stanovanje medtem že prodalo, vendar je nova lastnica od nakupa pripravljena odstopiti.

Upokojenka iz Maribora, o kateri smo poročali minuli konec tedna, bo, kot kaže, lahko ostala v svojem stanovanju, ki je bilo zaradi dolga, ki se je v desetih letih nabral do Zavarovalnica Maribor, prodano na dražbi. O tem smo poročali v članku "Upokojenko ste naredili za brezdomko".

Zavarovalnica Maribor: Dogovor bi lahko sklenili že prej

Kot poroča Večer, je bilo stanovanje, ocenjeno na 55 tisoč evrov, na dražbi prodano za 45 tisoč evrov, nova lastnica pa je od nakupa pripravljen odstopiti. V Zavarovalnici Maribor pa so umaknili izvršbo zaradi dolga. "Na podlagi pisne prošnje, ki jo je gospa včeraj, 4. aprila, popoldne prinesla na Zavarovalnico Maribor, smo danes, 5. aprila, z gospo sklenili dogovor, na podlagi katerega smo umaknili izvršbo. Gre za ustaljen postopek za sklenitev sporazuma, ki bi ga z gospo, če bi se odzvala na naše dopise, lahko sklenili že pred dražbo," so sporočili. Sodišče zdaj tako zdaj ne bo k nakupu nepremičnine pozvalo drugega oziroma naslednjega najboljšega kupca ali pa razpisalo nove prodaje

Kupec zahteva vrnitev varščine

Razplet se bo tako končal, ko bo sklenjen dokončni dogovor s kupcem. Ta naj bi, kot poroča Večer, svoj umik pogojeval z vračilom varščine, ki jo je vplačal pred dražbo stanovanja. Tu se zna zaplesti, saj zakon o izvršbi in zavarovanju v primeru, da kupec kupnine ne plača, ne predvideva možnosti vračila varščine, ki običajno znaša okoli deset odstotkov izklicne cene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • izRODEk 23:44 05.april 2016.

    Bravo Boris Krabonja - človek leta v naši državi!!! Anja Kopač Mrak, ti pošast birokratska, tebi pa upam, da te doleti roka pravice. Da ti froca prodajo na dražbi in ti ju odpeljejo - itak jima bo ob taki materi ...prikaži veči bolje koderkoli drugje!Baraba pokvarjena babja....ljudje crkujejo, ti pa kariero preko svojih pajdašev iz SD delaš pa se ti jebe za vse.....saj bo. Palica nekaj časa tepe, potem se pa obrne, zapomni si to, še boš trpela!!! Ima boga!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:42 05.april 2016.

    Ja hvala bogu da ste prišli mal k pameti pa vsaj mal odprl srce no. Skrajni čas je že bil. Ne morš vse gledat skoz dobiček no. Gre za življenja...to bi mogl tud politiki spoznat. Da lahko ogromno dobrega naredijo ...prikaži več če le hočejo pa če le spoznajo kako pomembno lepo je če komu lahko omogočiš dostojno življenje. Več je vredn k milijoni v davčnih oazah. Večji in bolj iskren nasmeh ti pusti zvečer na obrazu ko greš spat. Res pa je da smo mal preveč navajeni zgražanja..in ne toliko hvaljenja ko kdo kej dobrega naredi. S pohvalo ko kdo res kej dobrga naredi se krepi dobrota, je pa to tek na dolge proge.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 22:35 05.april 2016.

    Tukaj jebete staro mamco za par fičlnov,da vas ni sram gamad.