Slovenija
17 ogledov

"Uporabili bomo vsa sredstva"

Žurnal24 main
Izjave predsednice ŠOS Katje Šoba so nelegalne in nelegitimne, pravijo na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani.

O tem, da ŠOUL zahteva odstop Šobe, smo v petek ekskluzivno poročali. Na izjave predsednice ŠOS Katje Šoba se je odzvala ljubljanska ŠOU.

„Dejanja in izjave predsednice ŠOS Katje Šoba, ki jih daje v imenu Predsedstva ŠOS, so nelegalne in nelegitimne in ne predstavljajo vseh študentov, še zlasti ne študentov, ki jih v ŠOS zastopa in predstavlja ŠOU v Ljubljani,“ pravijo v ŠOUL.

Dodajajo, da s tem, ko se predsednica o svojem delovanju ne posvetuje in uskladi z vsemi člani Predsedstva ŠOS krši 31. in 32. člen Študentske ustave. Pravijo še, da je Šoba neskladno s Študentsko ustavo ravnala tudi v postopku priprave predloga osnutka sprememb Študentske ustave, saj je iz njega izključila ŠOU v Ljubljani.

„Uporabili bomo vsa sredstva“

„Ne nasprotujemo spremembam Študentske ustave, ampak načinu, na katerega jih želi predsednica ŠOS doseči. Spremembe tako pomembnega dokumenta kot je Študentska ustava morajo biti transparentne, demokratične in legalne. Za to je potrebna čim širša razprava vseh študentov – nesprejemljivo je, da predloge sprememb pripravi zaprt krog študentskih predstavnikov, na katere vplivajo posamezniki izven študentskih krogov,“ so sporočili iz ŠOUL in dodali, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, da ljubljanskim študentom zagotovijo predstavništvo v ŠOS in preprečijo samovoljno početje predsednice ŠOS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.