Slovenija
94 ogledov

Uporabniki dolenjske avtoceste, pripravite se!

Dars Andrej Leban
Dela na dolenjski avtocesti pri Šmarju Sap prehajajo v naslednjo fazo, zaradi česar bo prišlo do popolne zapore priključka.

V torek, 15. novembra, ob 13. uri bodo zaprli priključek Šmarje Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti A2, kar pomeni, da bosta zaprt uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz z nje iz smeri Novega mesta. Zapora bo trajala vse do zaključka del, ki so predvidena za konec avgusta 2017, sporoča Dars.

Obvoz bo urejen

Iz smeri Novega mesta bodo uporabniki, ki se poslužujejo izvoza Šmarje Sap, lahko avtocesto zapustili na predhodnem izvozu Grosuplje – zahod, tovorna vozila pa bodo usmerjena na izvoz Ljubljana – jug. 

Rok za izvedbo je 14 mesecev

Dars je junija sklenil pogodbo o dograditvi priključka Šmarje Sap na dolenjski avtocesti A2. Rok za izvedbo del je 14 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Rok je začel teči v drugi polovici junija, zato Dars pričakuje, da bodo dela zaključena v drugi polovici avgusta 2017. 

Po dograditvi priključka bodo uporabniki avtocesto lahko zapustili prek priključka Šmarje Sap tudi iz smeri Ljubljane in se v smeri proti Ljubljani nanjo dostopali tudi iz smeri Šmarja Sap (Škofljice, Kočevja).

Trenutno se izvajajo dela, potrebna za izgradnjo protihrupnih ograj, gradita se dve novi krožišči, potekajo pa tudi dela na uvoznem priključku. Do sedaj dela potekajo skladno s terminskim načrtom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.