Slovenija
9 ogledov

Uporabno dovoljenje naslednji teden

JSS MOL je v Celovških dvorih doslej oddal 297 neprofitnih najemnih stanovanj od Žurnal24 main
Do ponedeljka bodo v Celovških dvorih predvidoma popravili nepravilnosti, ki so jih ugotovili med tehničnim pregledom ta teden, pravi direktorica občinskega stanovanjskega sklada Jožka Hegler.

Po odpravi nepravilnosti bi lahko upravna enota uporabno dovoljenje izdala v nekaj dneh.

Od srede, ko so končali tehnični pregled, so nekatere nepravilnosti že odpravili. Predvsem pri strojnih inštalacijah, kjer je bilo potrebnega več dela, pa pričakujejo, da bodo dela končana do ponedeljka, ko bo izvedbo del pregledal tudi izvedenec, je dodala. Nato bi lahko upravna enota uporabno dovoljenje izdala v nekaj dneh, pričakuje Heglerjeva: "Tudi upravna enota se zaveda velike želje tistih, ki čakajo na stanovanja, da se bodo lahko čim prej vselili." Z upravne enote uradnega odgovora še nismo dobili.

Ljubljanski in republiški stanovanjski sklad ter Mestna občina Ljubljana sta sicer v Celovških dvorih kupila 419 stanovanj. Ker jih Vegrad ni dokončal v roku, pa so penali narasli že na 2,5 milijona evrov. Ali bo velenjsko podjetje dolg vrnilo z denarjem ali stanovanji, se bodo še dogovorili.

Celovški dvori so eden največjih projektov Vegrada, kjer so v četrtek priznali, da so plačilno nesposobni. Prav zaradi neplačil je bilo tudi veliko zapletov pri dokončanju te stanovanjske soseske z 833 stanovanji, saj podizvajalci niso želeli končati del in predati dokumentacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.