Slovenija
56 ogledov

“Uprava čisti pred volitvami”

Astrid Bah Nino Verdnik
Občina. Nov akt o sistematizaciji. Sindikat: Nepravilnosti pri zaposlovanju.

“Upam si trditi, da v zadnjih šestih letih na Mestni občini Maribor (MOM) ni bila izpeljana niti ena zaposlitev, ne da bi vodilni že vnaprej vedeli, koga morajo zaposliti,” je za Žurnal24 povedal Goran Rajić, prvi sindikalist na MOM.

Zakaj pred volitvami?

Rajić je pojasnil, da se sindikat ne strinja z načrtovano reorganizacijo in sistematizacijo delovnih mest, ki jo pripravlja uprava MOM: “To je arogantno do zaposlenih, da se mora na vse pretege sprejeti novo sistematizacijo še pred županskimi volitvami. Imamo občutek, da želijo počistiti in vse urediti po svoje, preden pride novo vodstvo.”

Po Rajićevih besedah sindikatu ni bilo predstavljeno, kaj reorganizacija delovnih mest sploh pomeni in ali bodo odpuščali – kar so na MOM zanikali. Na občini naj bi akt o sistematizaciji podpisali in sprejeli danes. Spomnimo, Komisija za preprečevanje korupcije zadnje tedne bdi nad vsemi zaposlitvami na MOM. Na župana Kanglerja so imeli sicer zaposlitve vezane trije ljudje. Z njimi je MOM sklenila nove pogodbe, ki so zdaj vezane na trajanje mandata Milana Mikla.

Niti ene pritožbe

Na MOM na Rajićeve očitke odgovarjajo, da “so upoštevali zakonska določila tako glede postopkov pred novo zaposlitvijo kot postopkov objave in izbire kandidatov, prijavljenih na javne natečaje”. Dodajajo, da so imeli za vsak javni natečaj imenovano komisijo, ki je bdela nad postopkom izbire. “Vsak neizbrani kandidat ima po izdaji sklepa skladno z zakonom možnost vpogleda v podatke, ki jih je izbrani kandidat navedel v prijavi na javni natečaj in v gradiva izbirnega postopka. Nihče ni še nikoli sprožil postopka zaradi neizbire,” so dodali na MOM.

Komentarjev 2
  • dragec 08:38 31.januar 2013.

    Kaj je štajerci, kdaj bo gotof taj Mikl???

  • Ferluci 08:24 31.januar 2013.

    "Upam si trditi, da v zadnjih šestih letih na Mestni občini Maribor (MOM) ni bila izpeljana niti ena zaposlitev, ne da bi vodilni že vnaprej vedeli, koga morajo zaposliti.." Eh, kot da bi bilo drugje kaj drugače. Pa ne, da ...prikaži več je ta Rajičević to ugovil šele sedaj!