Slovenija
16 ogledov

Uprava: Dvig plač neizvedljiv

Delavci Veolie vztrajajo, da bodo stavkali, če se z vodstvom ne bodo dogovorili Žurnal24 main
Veolia Štajerska. Prvi mož avtobusarjev vabi delavce za pogajalsko mizo.

“Vsakemu podjetju stavka škoduje, nanjo ni nihče pripravljen,” je včeraj morebitno stavko Veoliinih voznikov komentiral Bo Karlsson, predsednik uprave Veolia Transport.

Plače zaposlenih

Zahteve. Delavci Veolie izpostavljajo nizke plače, zato zahtevajo dvig urne postavke s 4,34 na 5,2 evra in višje upoštevanje razpoložljivega delovnega časa. Kot trdijo, naj bi se jim letos plače celo znižale, kar pa je Karlsson zanikal.

Kot smo že poročali, so se v nedeljo pred avtobusnimi garažami v Melju na zboru zbrali delavci in sprejeli skupno stališče, da si želijo 20-odstotno zvišanje plač, regres v višini 810 evrov ter korekten odnos vodstva do zaposlenih in sindikata.

“Če se nam ne bo uspelo dogovoriti z vodstvom glede plače, bomo stavkali,” je napovedal Dušan Vidovič, predsednik sindikata KNSS Neodvisnost. Tako se lahko zgodi, da bodo avtobusi čez 14 dni opozorilno stali za uro ali dve.

“Ne želimo oškodovati potnikov, vendar morajo razumeti, da smo obupani in da želimo samo korektno plačilo,” je dodal Vidovič.

Razmere tega ne dopuščajo
Karlsson je včeraj že pojasnil, da na dvig plač najverjetneje ne bo pristal, saj v takšnem gospodarskem stanju to po njegovem ni mogoče, predstavnike zaposlenih pa je povabil za pogajalsko mizo 19. aprila, da bi našli skupen jezik. Sindikati so že potrdili, da se bodo sestanka zagotovo udeležili.

“Obstaja še kakšna druga možnost kot dvig plač, da se dogovorimo,” je še napovedal Vidovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.