Slovenija
15 ogledov

Uprava Elana za privatizacijo

Elan Renata Škrjanc
Uprava Elana ocenjuje, da je za nadaljnji razvoj družbe ključen čim hitrejši zaključek postopka dokapitalizacije in morebitne prodaje.

Na ta način bi namreč lahko rešili tudi vprašanje vračila deset milijonov evrov nedovoljene državne pomoči.

S stališčem uprave glede odločitve Evropske komisije, po kateri mora Elan vrniti deset milijonov evrov državne pomoči iz dokapitalizacije leta 2008, se je v torek seznanil tudi nadzorni svet družbe, so danes sporočili iz Elana. V podjetju sicer še vedno niso prejeli odločbe s strani Evropske komisije, o kateri je bila javnost obveščena že 19. septembra.

Šele od vročitve odločbe ali objave v Uradnem listu EU bo tudi uradno začel teči rok za pritožbo na odločbo, ki je dolg dva meseca in deset dni. Tožbo na odločbo Evropske komisije lahko na Splošno sodišče v Luksemburgu vložita tako Elan kot Republika Slovenija. Vendar naj tožba ne bi zadržala izterjave denarja, ki je običajna v štirih mesecih od izdaje odločbe.

Strateškega partnerja še ni

Državni lastniki begunjskega proizvajalca smuči in plovil medtem še vedno iščejo investitorja za Elan. V letu in pol se je pojavilo že več potencialnih vlagateljev, predvsem investicijskih skladov.

Vendar so državni lastniki Elana, na čelu s Posebno družbo za podjetniško svetovanje kot večinsko lastnico, še pred izborom kupca za Elan postopek dokapitalizacije in morebitne prodaje zamrznili do odločitve Evropskega sodišča. Odkar je znano, da bo novi lastnik Elana najverjetneje moral zagotoviti tudi sredstva za vračilo desetih milijonov evrov, pa se postopek nadaljuje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.