Slovenija
92 ogledov

Uprava Gorenja izbira med scenariji

Žan Žeba Gregor Katič
Grozi odpuščanje? Sindikati še niso obveščeni. V težavah Gorenje notranja oprema.

Velenje. “O odpuščanju v Gorenju se vedno pojavljajo številke, in sicer med 50 in 200. Za zdaj nam ni bilo sporočeno, da naj bi se odpuščalo,” je za Žurnal24 dejal Žan Zeba, prvi sindikalist Skeia Gorenje. Znova je namreč zaokrožila informacija, da nameravajo v Gorenju odpustiti okoli 300 zaposlenih.

Jih bodo prezaposlili?

Drago Bahun, član uprave Gorenja, je za Žurnal24 na vprašanje, ali res nameravajo zmanjšati število zaposlenih, odvrnil: “Kar najbolj se bomo zavzemali, da se bo v Velenju ohranilo čim več delovnih mest. Iščemo vse možnosti, da bo za vse najboljše.”

Kot nam je pojasnil sindikalist, je sicer v težavah Gorenje notranja oprema, vendar o njihovi usodi še ni odločitve. Kot smo neuradno izvedeli, v Gorenju razmišljajo o tem, kako bodo čim bolj prestrukturirali nedonosne projekte. Naš vir še navaja, da naj se v upravi še ne bi dokončno odločili za odpuščanje, temveč “preigravajo scenarije”, ali bi bilo možno ljudi prezaposliti

Komentarjev 1
  • mirko 10:48 07.september 2011.

    Krivda je v nekonkurenčnosti firme. Nekaj je kriva firma (vodstvo firme), nekaj pa država, ker z davki preveč obremenjuje firme. Niti pod razno pa ne more biti kriv delavec, čeprav ceno za to plača na koncu prav delavec z izgubo ...prikaži več zaposlitve. Zanima me kaj so do sedaj delali v Gorenju gospodje v nadzornem svetu? Ali so hodili na seje samo zaradi sejnine? Ukinit nadzorne svete in uvesti nazaj delavske svete. Nevem zakaj so delavske svete sploh ukinili ? Nemčija je popolnoma kapitalistična država in imajo v firmah neke posebne vrste delavske svete, ki nadzirajo poslovanje firme. Slovenci smo pa pametni in smo jih ukinili.