Slovenija
2823 ogledov

Uprava NLB je dobila precej višje plače

NLB Anže Petkovšek
Plače se bodo upravi NLB približno podvojile.

"Sprejeli smo anekse k pogodbam za upravo. Vsak član uprave ima svojo plačo, ni več uravnilovk. Plače bodo na leto med 340 do 420 tisoč evrov bruto, približno 60 odstotkov bo šlo državi v obliki davkov," je na skupščini delničarjev NLB po poročanju Financ povedal predsednik nadzornega sveta Primož Karpe.

Lani je imel Brodnjak 189 tisoč evrov bruto plače (87 tisoč neto), kar pomeni, da se mu bo plača približno podvojila. Do privatizacije je NLB namreč zavezoval tako imenovani Lahovnikov zakon, ki omejuje plače poslovodstev v podjetjih v državni lasti.

Na skupščini je bil sprejet tudi sklep, da se izplača 7,13 evra bruto dividende na delnico. NLB bo tako za dividende izplačala skoraj 143 milijonov evrov. Do dividende bodo upravičeni tisti, ki bo v KDD kot delničar vpisan 17. junija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:18 10.junij 2019.

    Mislim,da bi morali najprej vrniti denar katerega smo jim posodili DAVKOPLAČEVALCI in šele potem naj lastnik določa kolikšne plače bodo imeli!! NLB je najdražjua banka daleč na okrog!! Z temi paketi so postali še dosti dražji !! Jaz sem se ...prikaži več preselil na DH pa mi ni žal vsak mesec privarčujem 10 evrov pa sem z DH zelo zadovoljen!!

  • Avatar Leon
    Leon 19:41 10.junij 2019.

    Banksterji in sodniki naši so krvniki .

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 16:30 10.junij 2019.

    potem naj prevzamejo pa se izgubo od slabih poslovnih odlocitev ki so jo prenesli na DUTB, mafija kleptomanska !