Slovenija
22 ogledov

Uprava Petrola se resno maje

Predsedniku uprave Petrola Aleksandru Svetelšku nadzorniki niso naklonjeni, je b Žurnal24 main
Neuradno. Resno se zbira podpora nadzornikov za menjavo vodstva družbe.

Pregled. Aleksandru Svetelšku, predsedniku uprave Petrola, morda pa tudi kateremu drugemu članu uprave, resno grozi zamenjava, je bilo včeraj slišati od zanesljivih virov.

Rezultati solidni, šef ne
Da takšna poteza ni nemogoča že na današnji seji nadzornega sveta, ki se začne ob 18. uri, kaže informacija, da se že zbira podpora nadzornikov. Po naših informacijah so rezultati Petrola za lani še kar solidni, težave pa naj bi bile z ugledom predsednika uprave v poslovnem svetu.

Posli le vrh ledene gore
Odkup terjatev do SCT od odvetnika Korošca naj bi bil le vrh ledene gore in sploh ne glavni razlog za morebitno menjavo vrha družbe.

Stolček naj se ne bi majal le Svetelšku, ampak lahko tudi kateremu drugemu članu uprave. A po drugi strani se zdi, da nadzorniki še niso našli Svetelškovega naslednika, kar bi lahko pomenilo, da bi lahko morda v skrajnem primeru Petrol že danes dobil celo začasno upravo. Nadzorniki naj namreč ne bi imeli več zaupanja v zdajšnjega šefa Petrola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.