Slovenija
21 ogledov

Uprava Pivovarne Laško ostaja

Dušan Zorko se je sestal z delavci. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Nadzorni svet Pivovarne Laško upravi pod vodstvom Dušana Zorka ni izglasoval nezaupnice.

Pobudo za sklic seje nadzornikov in glasovanje o zaupnici upravi sta podala nadzornika, ki sta predstavnika delavcev v nadzornemu svetu Pivovarne Laško. Za to sta se odločila zaradi aktualnih razmer.

Kljub temu sta upravo podprla, saj, kot so zapisali, ta "dela dobro in v interesu delničarjev Pivovarno Laško in Skupine Laško".

Zorko vpleten v sporne posle?

V javnosti se že nekaj časa pojavljajo govorice o razrešitvi predsednika uprave Dušana Zorka zaradi domnevno sporno sklenjenih svetovalnih pogodb. Zorko je sicer medijem že aprila povedal, da ne vidi nobene pogodbe, ki bi bila razlog za njegovo razrešitev.

Nadzorni svet Pivovarne Laško je pred tremi meseci naročil neodvisno preverjanje nekaterih poslov uprave družbe, nalogo pa je zaupal revizijski družbi Pricewaterhousecooper.

Nadzorniki pivovarne so se pred tednom dni seznanili z izsledki posebnega revizijskega poročila. Iz poročila je razvidno, da je mogoče izboljšati transparentnost obvladovanja določenih poslovnih postopkov. Zato je nadzorni svet upravo pivovarne zadolžil, da se v najkrajšem možnem času opredeli do revizijskih priporočil revizijske hiše z roki za odpravo ugotovljenih slabosti.

Revizijska komisija nadzornega sveta pa bo nadaljevala s svojimi aktivnostmi in nadzornike sproti seznanjala s svojimi ugotovitvami, po potrebi bo predlagala tudi dodatne aktivnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.