Slovenija
4 ogledov

Uprava še ostaja na položaju

1/2
Žurnal24 main
Uprava Darsa še naprej ostaja na svojem položaju. Razprava o tej točki je bila očitno zelo polemična, saj je morala vlada točko prekiniti in jo bo nadaljevala na eni izmed prihodnjih sej.

Ministrski zbor je namreč odločal o usodi uprave Darsa, ki je odstop ponudila 8. avgusta, dva dni zatem ko se je v stari galeriji predora Šentvid okrušil del protipožarnega ometa in poškodoval avtomobil. Vlada je po drugem nepričakovanem zaprtju predora Šentvid zaradi odpada protipožarnega ometa v stari galeriji Darsu naložila nekaj ukrepov, ki naj bi jih Dars izvedel v dveh tednih. Kot je na novinarski konferenci po seji spomnil tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak, se je vlada že konec avgusta seznanila s poročilom v zvezi z dogodki v predoru Šentvid in upravi Darsa naložila nekaj ukrepov za izboljšanje stanja na področju novogradenj in obnov. "Vlada je razpravo o tem danes sicer začela, a jo je prekinila," je povedal Hajdinjak.

Predsednik uprave Darsa je Tomislav Nemec, člani uprave pa Žan Jan Oplotnik (namestnik predsednika), Boštjan Rigler, Aleš Hojs in Alojz Ratajc (delavski direktor).

Članom uprave sicer grozi tudi sodni postopek. Kriminalisti so namreč proti dvema članoma Darsove uprave že spisali ovadbe. Ovadili naj bi predsednika uprave Nemca in namestnika Riglerja. Dars se kljub temu ne čuti krivega, saj je uprava Darsa v odzivu na ovadbo zatrdila, da je ta ravnala skrbno, odgovorno in v skladu s pristojnostmi.


Cestnine za tovornjake novembra višje za 10 odstotkov

Vlada je sprejela sklep o določitvi cestnine za vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, po katerem se bo cestnina zvišala za deset odstotkov. Po novem bo tako za vozila prvega cestninskega razreda cestnina znašala 0,141483 evra za kilometer prevozne razdalje, za vozila drugega cestninskega razreda pa v višini 0,205150 evra za kilometer prevozne razdalje.

Višja cestnina bo začela veljati v začetku novembra, in sicer dan po objavi sklepa v uradnem listu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.