Slovenija
28 ogledov

Uprava Vegrada brez poročila

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Nadzorniki Vegrada še vedno niso prejeli poročila o solventnosti družbe, čeprav je upravi Vegrada rok za pripravo poročila potekel že v petek. Uprava želi še nekaj dni časa.

Uprava je napovedala, da bo zahtevane podatke (o poslovanju v prnih šestih mesecih in solventnostipripravila najkasneje do srede, dan kasneje pa bodo z njimi seznanili nadzorni svet.

Kakšno je stanje?
Namen poročila je razkritje stanja v družbi. V primeru, da uprava poročila ne bo pripravila, bo nadzorni svet na podlagi drugih dejstev (blokada računov, neizplačilo plač, neizpolnitev obveznosti do dobaviteljev) sklepal, da je družba insolventna, in od uprave zahteval uvedbo postopkov insolventnosti družbe v skladu s stečajnim zakonom, so pred tednom dni napovedali nadzorniki.


Prekinitve pogodb se kar vrstijo
Velenjska občina pa je v petek enostransko prekinila pogodbo o prenovi Vile Bianca, ki jo je maja lani podpisala z gradbenim podjetjem Vegrad. Družba namreč pri prenovi omenjene vile z deli zamuja že več kot en mesec, kar je razvidno tudi iz nadzornikovega vpisa v gradbeni dnevnik. Tudi družba Rimske terme je pred kratkim prekinila sodelovanje z Vegradom, enako naj bi storile tudi občine iz Spodnje Savinjske doline, saj je Vegrad na tem območju precej zamujal z izgradnjo kanalizacijskega sistema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.