Slovenija
14617 ogledov

Uprava za jedrsko varnost odpoklicala izdelke. Brez njih ne more noben dom

mikroskop znanstvenik laboratorij Profimedia
Testi so pokazali, da izdelki vsebujejo radioaktivne snovi.

Odpoklic odeje, vzglavnika in nadposteljnega vložka TIENS, na spleti strani obvešča Zveza potrošnikov Slovenije. 

Izdelke je testirala Uprava za jedrsko varnost. Meritve so pokazale, da vsebujejo radioaktivni mineral turmalin, zato lahko pride do zunanje obsevanosti ali preko vnosa v telo do notranje obsevanosti uporabnikov, s čimer se poveča možnost škodljivih vplivov sevanja na zdravje. 

Proizvod ne izpolnjuje zahtev Direktive Sveta 2013/59/Euratom z dne 5. decembra 2013 o določitvi temeljnih varnostnih standardov za varstvo pred nevarnostmi zaradi ionizirajočega sevanja in o razveljavitvi direktiv 89/618/Euratom, 90/641/Euratom, 96/29/Euratom, 97/43/Euratom in 2003/122/Euratom.

V primeru, da imate ta izdelek doma, ga lahko vrnete prodajalcu, kjer ste ga kupili, in zahtevate vračilo plačane kupnine.

Odpoklicani izdelki | Avtor: ZPS ZPS

Podrobnosti odpoklicanih izvedlkov:

TIENS odeja za boljše počutje
Opis izdelka (tip/oznaka): TIENS odeja za boljše počutje vsebuje tkanino z dodanim mineralom turmalin, ki lahko vsebuje naravne radionuklide, ki so sevalci alfa/beta/gama ionizirajočega sevanja.

TIENS nad posteljni vložek
Opis izdelka (tip/oznaka): Nad posteljni vložek TIENS je sestavljen iz več (šest) slojev. Nekateri sloji poleg bombaža vsebujejo tudi tkanino z dodanim mineralom turmalin, ki lahko vsebuje naravne radionuklide, ki so sevalci alfa/beta/gama ionizirajočega sevanja.

TIENS vzglavnik
Opis izdelka (tip/oznaka): TIENS vzglavnik je izdelan iz antibakterijskega blaga, ki mu je dodan mineral turmalin. Mineral turmalin, lahko vsebuje naravne radionuklide, ki so sevalci alfa/beta/gama ionizirajočega sevanja.

Proizvajalec: Skupina Tiens (Tiens Group), Kitajska
Dobavitelj: Tianshi 2020 d.o.o., Brilejeva ulica 12, 1000 Ljubljana
Uvoznik in pooblaščeni zastopnik: Tianshi 2020 d.o.o., Brilejeva ulica 12, 1000 Ljubljana
Država porekla: Kitajska

otvoritev Ikea Ljubljana Slovenija Ikea odpoklicala priljubljen izdelek Trgovina Bakterija Zdravje Odpoklic tega sicer zdravega živila

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 16:36 12.januar 2024.

    bravo, najprej nam pošljejo covid, zdej pa še radiaktvino deko.kaj ko bi še kitajske avto mal premerli, pa une nudelne v hoferju, ko imajo kitajski teden. no levi in desni predlagam da se lepo objamete in ob zvokih vanese mae ...prikaži več odplešete na britof