Slovenija
19 ogledov

Uprava za naporno leto 2014

Mateja Duhovnik Boštjan Tacol
Dars. Jan Žan Oplotnik, bivši finančnik, pravi, da ponudbe za stol v upravi (še) nima.

“Ne, nov nadzorni svet (NS) še ni sklican. Zdajšnji šefici Darsa Mateji Duhovnik se s sklicem ne mudi, saj ve, da bo razrešena,” nam je včeraj povedal vir z Darsa, ko smo spraševali, ali je že znano, kdaj bo prva seja prejšnji petek imenovanega NS. Bodo pa jutri nadzorniki z notarskim zapisnikom skupščine uradno obveščeni, da zdaj nadzirajo upravo Darsa. V ozadju, je dodal vir, pa že teče bitka za stole v novi upravi.

V zadnjih dveh mesecih naj bi na Darsu zaposleni opazili bivšega člana uprave za finance Jana Žana Oplotnika, sicer ekonomista, ko je tja prišel “po opravkih”. Viri menijo, da je to izkoristil tudi za to, da si od bliže ogleda razmere na Darsu, če in ko bi se znova zavihtel v upravo.

“Ne, ponudbe nisem dobil,” je dejal Oplotnik, a hkrati ni zanikal, da bi ga funkcija šefa Darsa zanimala. Tomaž Vidic, v času prejšnje Janševe vlade nadzornik Darsa in bivši generalni direktor direktorata za ceste, pa, da bi bil v igri za šefa Darsa, ne ve nič in se šele prihodnji teden po operaciji vrača v službo. Zdaj dela na Darsu.

Največji izziv

Sicer pa več poznavalcev razmer meni, da naj bi Dars za šefa potreboval finančnika. Razlog naj bi bilo to, da so vsi veliki gradbeni projekti večinoma končani, ostal pa je trimilijardni dolg, ki ga bo treba kmalu reprogramirati. Finančne obveznosti bodo namreč leta 2014 močno presegle finančne zmožnosti Darsa. Za primerjavo: medtem ko bo družba morala letos bankam odplačati za okoli 82 milijonov evrov obresti, bo morala leta 2014 najti 532 milijonov evrov, saj bo treba odplačevati tudi glavnico.

Komentarjev 1
  • Lavdan 17:37 31.maj 2012.

    Naj mi nekdo pove zakaj se ob AC Šentvid - Vodice menja ograja in zakaj je tako neumno zaprto počivališče Povodje. Vozniki se izogibajo zapori na prehitevalni pas, ker je na znaku zožanje z desne strani, ki ga v resnici sploh ni.