Slovenija
19 ogledov

Uprava za pomorstvo: Tlakujejo pot za Hrvatinovo vrnitev?

Uprava za pomorstvo je tudi zaradi tehničnih pomanjkljivosti ustavila ladjo Mikh Žurnal24 main
Kdo bo direktor. V upravi ugibajo, ali jih bo vodil lokalni prvak SDS, ki je bil odpuščen zaradi nezakonite uporabe službene kartice.

Koper. “Res jo pripravljam,” odgovarja Davorin Fantulin, vršilec dolžnosti direktorja uprave za pomorstvo. Vir nas je namreč opozoril na novo sistematizacijo, ki nastaja v tej državni službi, vse pa naj bi teklo tako, da bi omogočili vrnitev Marijana Hrvatina. Ta je sicer šef koprskega odbora stranke SDS in je bil na upravi kot vodja sektorja za tehniko in logistiko že zaposlen. A ga je po več kot 27 letih službovanja leta 2009 doletela izredna odpoved. Delovnopravni spor je izgubil, zdaj pa na sodišču proti njemu teče še kazenska zadeva, v kateri ga lahko doleti denarna kazen ali zapor do enega leta.

Hrvatin je sicer tisti uslužbenec uprave za pomorstvo, ki so ga kamere enega od koprskih bencinskih servisov ujele pri točenju goriva v osebni avtomobil, račun pa je poravnal s službeno kartico. Trdil je, da je tako kompenziral službene poti. Preiskava je pokazala, da je nekdo gorivo nezakonito točil kar 36-krat. Kdo je to bil, policija ni mogla ugotoviti, saj podpisi na potrdilih o nakupu niso bili čitljivi, posnetke kamer bencinskih servisov pa po določenem času zbrišejo.

Kaj pa Hrvatinova vrnitev in morebiti celo prevzem vodenja uprave? “Če bo v kazenskem postopku oproščen, ga bom moral vzeti nazaj v službo,” napoveduje Fantulin. Vedejevstvo se mu izteče konec maja. “Kdo me bo nasledil, ne vem. Sami veste, da je ta funkcija politična, zato nisem pravi naslov za to vprašanje,” končuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.