Slovenija
26 ogledov

Uprava želi poročilo o prodaji Večera

Laško in Mercator pivo Anže Petkovšek
Nadzorni svet Pivovarne Laško bo danes predvidoma obravnaval tudi izsledke revizije družbe PWC o posameznih večjih poslih uprave pivovarne.

Na dnevnem redu seje nadzornega sveta Pivovarne Laško je poleg rezultatov revizije revizijske družbe PricewaterhouseCoopers (PWC), ki po besedah prvega nadzornika pivovarne Vladimirja Malenkovića ni vzela pod drobnogled pred kratkim naročene neodvisne študije pri Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tudi sprejem letnega poročila in rezultati poslovanja skupine Laško v prvem četrtletju. Prav tako se bodo nadzorniki seznanili z informacijami glede reprograma posojil, ki je podaljšan za leto dni in več, analizo gibanja stroškov storitev in dezinvestiranjem.

Uprava želi poročilo o prodaji Večera

V okviru dezinvestiranja nadzorni svet Pivovarne Laško pričakuje, da jim uprava predstavi poročilo o poteku prodaje časopisne hiše Večer, saj se je rok za oddajo nezavezujočih ponudb iztekel v začetku tega meseca. Po neuradnih informacijah je zanimanje za nakup Večera zelo majhno. Sicer je od prodaje Večera odvisna tudi prodaja časopisno-založniškega podjetja Delo.

Prodaja 23,34 odstotka Mercatorja

Nadzorniki od uprave pivovarne pričakujejo tudi mnenje glede nadaljnje prodaje 23,34-odstotnega deleža v Mercatorju, kar bi močno razdolžilo Laščane. Malenković je potrdil, da skoraj na vsaki seji obravnavajo tudi prodajo Jadranske pivovare, za katero je določena izklicna cena deset milijonov evrov, ključni problem pa je, da za to pivovarno ni kupca.

Glede prodaje laške dvorane Tri lilije, tamkajšnjega hotela Savinja in skladiščnih prostorov v Ljubljani je Malenković pojasnil, da obstaja nekaj interesa, vendar je problem cena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.