Slovenija
1 ogledov

Upravi nižje plače

Razrešeni predsednik uprave Luke Koper, Robert Časar Žurnal24 main
V četrtek se bodo sestali nadzorniki Luke Kopra. Ti bodo med drugim odločali tudi o predlogih vlade za znižanje plač upravi in obnovo plačevanja posojil.
"Zakaj pa bi, včasih delam osem, včasih pa 12 ur," se je še prejšnji mesec glasil komentarRoberta Časarja, predsednika uprave Luke Kopra, na naše vprašanje, ali si namerava zaradi gospodarske krize zmanjšati plačo. Zdaj bodo na predlog vlade o tem odločali njegovi nadzorniki, ki se bodo na seji sestali v četrtek. Obravnavali bodo tudi obnovo programa plačevanja posojil, znižanje nadzorniških sejnin in lanske poslovne rezultate.

Konkretnih številk ni

Nadzorniki Luke bodo po naših informacijah pretresli vladno priporočilo, da se v podjetjih v delni ali večinski lasti države omeji prejemke članom uprav in nadzornih svetov. Konkretnih omejitev naj v gradivu ne bi bilo. Po zadnjih javno dostopnih podatkih, ki se sicer nanašajo na leto 2007, je na primer prvi mož Luke prejel slabih 246 tisoč evrov bruto plače (sem niso všteti še drugi prejemki).

Ven iz elitnega kluba

Ljubljanska borza pa je v ponedeljek tudi sporočila, da je delnico Luke z aprilom izključila iz slovenskega blue chip indeksa SBI TOP. Ta vključuje le najlikvidnejše delnice. V družbi poudarjajo, da je to posledica specifične lastniške strukture in ne pokazatelj uspešnosti poslovanja. V Luki do ponedeljka tudi še niso dobili odgovora glede njihove pobude, da bi se država odpovedala delu koncesnine in dividendam.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.