Slovenija
111 ogledov

Ura dela za kepici sladoleda

Najceneje se boste s sladoledom ohladili v Mariboru in Novem mestu. (Foto: Istoc Žurnal24 main
Cena kepice. V središču prestolnice skoraj dvakrat višja kot v mariborski kavarni. Primerjava. Cena malega piva na Bledu za 60 centov višja kot lani. Drugod cene podobne lanskim.

“Smešno je, da bo cena sladoleda kmalu ujela višino urne postavke večine študentov,” je ceno sladolednih kepic komentirala Tamara Turenšek, ki smo jo včeraj ujeli na Prešernovem trgu. Najdražjo kepico sladoleda smo našli prav tam – v Kavarni Tromostovje –, kjer bi študent za dve kepici odštel tri evre.

3,3 evra stane najdražje malo pivo Union, najcenejše pa 1,6 evra.

Najnižja urna postavka za najpreprostejša študentska dela, kot je pakiranje ali zlaganje papirja, je na spletnih straneh koprskega študentskega servisa 2,9 evra. Okvirna postavka za najlažja študentska dela se pri e-Študentskem servisu začne pri 3,2 evra.

Regijska raznolikost
Cena kepice sladoleda je v središču Ljubljane skoraj dvakrat višja od cene kepice sladoleda v Veliki kavarni Maribor. Cene slovenskih kepic v povprečju v vseh slovenskih krajih znašajo od enega do 1,2 evra. Najcenejši sladoled si lahko privoščimo v Mariboru in Novem mestu.

tabela sladoled pivo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

V primerjavi z lani so kepico najbolj podražili v Portorožu, kjer je Café Central ceno dvignil za 30 centov, Cacao in slaščičarna Mignon pa za deset centov. Cene kepic so rahlo dvignili tudi v Celju in Kranju, a za le deset centov. Popolnoma iste cene so obdržali v vseh kavarnah in slaščičarnah v Kopru, Ljubljani in Novem mestu.

Na Bledu so jih navili
“Cene piva so primerljive s tistimi iz drugih držav,” je ocenil Luka Arčon iz Ljubljane, a dodal, da si v Sloveniji lahko privošči kakšno pivo več.

Pivo je tako ali tako predrago, ker ga prehitro zmanjka. To še posebno velja za vroče poletne dni.
Luka Arčon

Malo pivo Union najvišje cene dosega na Bledu, kjer stane tudi 3,3 evra. V blejski restavraciji Rikli pa se je v primerjavi z lani podražilo za 60 centov. Popolnoma nespremenjene cene so obdržali v Portorožu in Kopru, kjer so v vseh kavarnah in slaščičarnah enake.

Manjše korekcije cen smo opazili le v Kranju in Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.