Slovenija
1794 ogledov

Uradne številke: Vidi se luč na koncu predora

epidemija covid-19 slovenija Profimedia
Podatki so spodbudni, pozitiven trend se nadaljuje.

V nedeljo je bila potrjena 3.601 okužba. Opravljenih je bilo 1.062 testov PCR in 48.983 hitrih antigenskih testov. 

V primerjavi s prejšnjo nedeljo je bilo tokrat potrjenih slabih dva tisoč primerov manj. Prejšnjo nedeljo je bilo potrjenih 5.529 primerov okužbe. Opravljenih je bilo 1.248 testov PCR in 48.597 hitrih antigenskih testov. 

Od začetka februarja, ko se je spremenil protokol potrjevanja okužb, je delež pozitivnih testov PCR padel na okoli 25 odstotkov, medtem ko je delež pozitivnih hitrih testov v februarju med 5 in 10 odstotki. 

NIJZ ocenjuje, da je v državi trenutno 140.334 aktivnih primerov okužbe. V zadnjem tednu lahko spremljamo padec tako štirinajstdnevne incidence kot povprečja potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh. Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je trenutno 6.653. 

V kratkem lahko pričakujemo sproščanje ukrepov. Splošni ukrepi (uporaba zaščitnih mask, ohranjanje razdalje med ljudmi, priporočilo dela od doma) bodo zelo verjetno še naprej ostali v veljavi, medtem ko lahko pričakujemo sproščanje ukrepov tam, kjer je tveganje manjše. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 11
  • Patricia_Flores 12:42 14.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Lumpi 10:19 14.februar 2022.

    Podpiram stroko, a sedaj postaja še meni preveč. Mislim, da je čas, da se odpravijo vsi ukrepi, zlasti PCT. Ostanejo naj le še maske v zaprtih prostorih in razdalja. Oboje bi bilo smiselno zahtevati vsako zimo. Ne le zaradi kovida, ...prikaži več temveč tudi zaradi gripe in ostalega. Popljuvana zelenjava v trgovinah ali hrana v hotelskih samopostrežbah, res ne vzbujata teka. Tudi v kuhinjah, pri natakarjih in pri pultih s hrano, bi morala maska postati standard.

  • bobubob 10:11 14.februar 2022.

    Ni nujno, da se svetloba v tunelu pojavi le na izhodu... sodeč po nepristransko zbranih in pošteno prikazanih podatkih, ki počasi a vendarle curljajo iz bolj 'precepljenih' držav, ta luč lahko pomeni tudi nasproti vozeč vlak. Ta vlada (z opozicijo ...prikaži večo vred!!) je menila, da ji predsedovanje EU obenem dovoljuje tudi posiljevanje znanosti - a v enotirnem predoru se pač dva vlaka ne moreta srečati, pa naj si to še tako želi katerikoli levodesni EU hlapec & njegov medicinski podrepnik.