Slovenija
4516 ogledov

Uradne ure po novem drugače, da ne boste ostali pred vrati

Upravna enota Linhartova Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana
Upravna enota Ljubljana z današnjim dnem prehaja na spremenjene uradne ure.

Uprava enota Ljubljana bo po novem delovala po spremenjenem urniku. V ponedeljek in torek bodo po novem uradne ure in poslovanje na okencih med 8. in 15. uro, v sredo med 8. in 18. uro ter v petek med 8. in 13. uro. Spremembo uradnih ur so omogočile spremembe uredbe o upravnem poslovanju, ki jih je sprejela vlada.

Po navedbah predsednika Sindikata državnih organov Slovenije Frančiška Verka je vlada s sprejetjem sprememb ukinila dvoizmensko delo, kar pomeni, da bodo zaposleni na največji upravni enoti, Upravni enoti Ljubljana, delali v eni izmeni. Verk je ocenil, da je uredba smiselna, hkrati pa ocenil, da je do tovrstne optimizacije dela prišlo tudi zaradi pomanjkanja referentov.

Na Upravni enoti Ljubljana pa so zapisali, da s spremenjenim časom poslovanja s strankami v enostavnih upravnih zadevah sledijo cilju tako večje učinkovitosti dela na upravni enoti kot tudi k večjemu zadovoljstvu zaposlenih.

Ocenili so, da jim je ministrstvo za javno upravo prisluhnilo pri izzivih, s katerimi se soočajo pri izvajanju upravnih storitev za stranke na okencih. Pri tem pa so izpostavili tudi, da v volilnih opravilih pred evropskimi volitvami kot tajniki in namestniki tajnikov v volilnih komisijah sodeluje 15 odstotkov zaposlenih, kar vpliva tudi na potek reševanja vlog.

Zadnje štiri srede stavkali

Na večini upravnih enot, tudi ljubljanski, so sicer zadnje štiri srede zapored stavkali. Opozarjajo na nizke plače in hkratno obremenjenost z velikim pripadom zadev. Glede na potek dialoga z vladno stranjo pa na upravnih enotah razmišljajo tudi o uvedbi še enega stavkovnega dne v tednu.

Predsednik konference sindikata upravnih enot in predsednik sindikata ljubljanske upravne enote na Tobačni Dragan Stanković je prejšnji teden napovedal, da bo odločitev, ali bodo stavko še zaostrili z dodatnim stavkovnim dnevom, najverjetneje znana danes, ko naj bi se v Ljubljani sestali predstavniki tistih upravnih enot, kjer stavkajo. Sindiakti so prejšnji teden opozorili, da bo potreben drugačen način pogajanj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 08:52 08.april 2024.

    vedno več bo tega.... za slabega jurja pač ne dobiš javnega uslužbenca

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:34 08.april 2024.

    Komedija se nadaljuje,zastrupljanje naroda pa tudi

  • atamama 06:40 08.april 2024.

    Kot na veliko krajih in veliko izdelkih smo dobili ''skrčoflacijo''. Po domače za isti denar veliko manj.