Slovenija
17 ogledov

Uradni rezultati potrdili uspeh zelenih

Na mesto Damjana Vinka, predsednika starega zbora ŠOUL, bodo v torek izvolili no Žurnal24 main
Volitve. Prihodnji torek se bo konstituiral novi zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

Razglas o uradnih rezultatih volitev študentskih poslancev v študentski zbor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) in članov upravnih odborov posameznih fakultet je volilna komisija ŠOUL včeraj dokončno objavila na spletni strani ŠOUL.

N.A.Š.I. prevladali
Čeprav študentske skupine na praktično vseh fakultetah, visokih šolah in akademijah nastopajo pod različnimi imeni, po ocenah poznavalca na skoraj polovici fakultet zmagovalci spadajo pod okrilje društva Nova alternativna študentska iniciativa (N.A.Š.I.).

Tudi na fakulteti za upravo ter fakulteti za državne in evropske študije, kjer bodo zaradi odločitve senata volitve februarja ponovili, bi zmagala predstavnika N.A.Š.I. Študentski zbor se bo sicer konstituiral na seji prihodnji torek na ekonomski fakulteti, do izvolitve manjkajočih poslancev pa bo zbor namesto s 45 poslanci zasedal s 43. Kandidacijski postopek za novega predsednika ŠOUL pa se prav tako konča 30. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.