Slovenija
32 ogledov

Uradniki bodo prostovoljno pomagali

Tjaša Arko in podžupan Janez Ujčič si želita, da akcija ne bi bila zgolj enkratn Žurnal24 main
Prostovoljska akcija. Ker je med prostovoljci sicer večina mladih, ta dan apelirajo na zaposlene.

Mestna občina Maribor bo letos v veliko prostovoljsko akcijo Dan za spremembe, ki bo v soboto, 26. marca, poskušala vključiti čim več zaposlenih v javnih podjetjih in drugih gospodarskih družbah. “Želimo dokazati, da znamo poprijeti za delo in da imamo socialni čut,” pravi podžupan Janez Ujčič. Na akcijo se je že odzvalo okoli 60 prostovoljcev, župan Franc Kangler pa bo pred Domom pod gorco zasadil štiri sadike češenj.

Okolica bo spet lepša
Prostovoljci bodo v soboto prebarvali igrala na otroškem igrišču v Magdalenskem parku in ob Pekrskem potoku, veliko se jih bo družilo s starejšimi, nekaj pa jih bo sprehajalo pse v azilu. V podhodu pri tržnici bodo risali grafite, varnostni sosvet pa bo prebarval dve elektropostaji. “V vsej Sloveniji je napovedanih že 130 akcij, vključujejo se tudi šole, zato verjamemo, da bo to dan, ko o prostovoljstvu ne bomo samo govorili, ampak spremembe tudi naredili,” je optimistična Tjaša Arko iz Slovenske filantropije, ki danes v Mariboru pripravlja tudi seminar o prostovoljstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.