Slovenija
82 ogledov

Uradniki preusmerjali stranke

Miljenko Landeka Anže Petkovšek
UE Ljubljana. Pogašene luči, prazna čakalnica in sindikalisti v preddverju.

Upravne enote. Na upravni enoti (UE) v ljubljanski Tobačni so bili okoli poldneva v avli le stavkajoči, ki so redke prišleke obveščali o stavki. V nasprotju z drugimi sredami čakajočih sploh ni bilo.

Med drugimi so žensko, ki je želela odjaviti ukradene registrske tablice, napotili v pisarno tehničnih pregledov na avtomobilskem servisu. Manj strank so imeli tudi v Novem mestu.

Po opravkih kdaj drugič

"Ljudje so bili obveščeni in upoštevajo, da danes stavkamo, čeprav ne v taki obliki, da bi imeli zaprto. Po zakonu moramo opravljati določene stvari," je pojasnil Miljenko Landeka, predsednik sindikata UE Ljubljana.

Vseeno starejših, čeprav so prišli z nenujnimi opravki, niso odpravili in so jih napotili na nekaj redkih odprtih okenc.

V Kranju so se stavkajoči odločili za zmanjšano intenzivnost dela, zato so bile čakalne vrste daljše, storitve pa so izvajali le v okviru uradnih ur. V Mariboru zaradi le dveh stavkajočih načina dela niso prilagajali.

Irena Potisek, ki običajno dela za okencem ljubljanske UE, je ne nazadnje dejala, da zaposlenih ni treba deliti na javni in zasebni sektor: "Kmalu bo samo še delitev 
na lačne in site!"

Komentarjev 1