Slovenija
233 ogledov

Uradno: Jaklič imel ponarejen magisterij

Marko Jaklič (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Da je Jakličev magisterij plagiat, je ugotovil senat ljubljanske ekonomske fakultete. Odločba je bila danes objavljena v Uradnem listu RS, Marko Jaklič pa potrjeno ni več magister.

Novembra 2005 je Marko Jaklič prejel listino, s katero je pridobil magistrski naziv. Decembra 2011 je ta naziv izgubil. Neuradno smo izvedeli, da je na seji senata Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani kar 23 prisotnih glasovalo za ugotovitev, da je njegov magisterij plagiat, le eden pa naj se ne bi strinjal s to ugotovitvijo.

Kot so danes poročale Finance, naj bi bil sklep o odvzemu naziva magister znanosti dokončen in pritožba naj ne bi bila možna. Sklep je bil danes sicer objavljen v Uradnem listu RS.

Po podatkih, ki jih navajajo, naj bi Jaklič magistrsko nalogo prepisal po predlogi ekonomista Mića Mrkajića. Da naj temu ne bi bilo tako, je zaman poskušal dokazati Jaklič.

Odločba o Jakličevem magisteriju. | Avtor: Uradni list Republike Slovenije Uradni list Republike Slovenije

 

Direktor še naprej

Še naprej pa naj bi Marko Jaklič ostal direktor Lekarn Ljubljana, vsaj tako gre sklepati po navedbah Financ. Navajajo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je izjavil, da magistrski naziv ni pogoj za direktorja omenjene ustanove. Po neuradnih in še nepotrjenih informacijah naj bi Jaklič pred časom bil pripravljen prepustiti mesto direktorja komu drugemu, a ljubljanski župan naj tega ne bi želel. Kakšno je stališče župana in sedaj najverjetnejšega kandidata za mandatarja, smo vprašali županovo predstavnico za stike z javnostmi – odgovore pričakujemo v začetku prihodnjega tedna.

Jaklič trdi, da je nedolžen

Marko Jaklič je kmalu po uradni objavi odvzema magistrskega naziva časniku Finance sporočil, da je prepričan o svoji nedolžnosti in da jo lahko tudi dokaže. Uporabil bo vsa pravna sredstva, ki so mu na voljo doma in v tujini, da obrani svoje dobro ime. Dejal je, da bo vložil tožbe proti tistim, ki so zlorabili postopek proti njemu zaradi svojih interesov. Poleg tega bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da te interese tudi razkrije. Ob tem je za Finance zanikal možnost odstopa s funkcije direktorja, saj je prepričan, da bi njegov odstop pomenil, da bi tisti, "ki stojijo za tem gnusnim dejanjem", dosegli svoje.

Komentarjev 7
  • bdso1 09:05 11.januar 2012.

    Pojej mi s kom se družiš,pa ti povem kdo si!!

  • DUSANJ2000 19:37 19.december 2011.

    Učil se je od NAJBOLJŠEGA prevaranta in na to temo tudi magistriral.

  • PIKO5 22:06 18.december 2011.

    Poleg opankovića, ki je najbol transparenten LOPOV vdržavi in to lopovščino podpera "ne"Sploh nevem, kaj se toliko" bunite oko toga"NE........