Slovenija
96 ogledov

Uradno: Paloma je prodana slovaškemu Eco-Investu

Zaposlene v Palomi skrbi. Žurnal24 main
Delničarji potrdili dokapitalizacijo in nato prodajo Palome slovaškemu kupcu.

"Ker obstoječi lastniki ne morejo zagotoviti ustrezne finančne podpore, potrebne za razvoj družbe, je SDH predlagano dokapitalizacijo podprl," so po sporočili iz Slovenskega državnega holdinga (SDH), kjer tako soglašajo s prodajo svojega trenutnega 70,97-odstotnega deleža slovaškemu Eco-Investu. Paloma je sicer že od leta 2013 na spisku družb, ki jih država prodaja.

Slovaška skupina bo tako izvedla dokapitalizacijo družbe Paloma v višini 18,2 milijonov evrov in odkupila delnice po ceni 4,01 evra na delnico.

V postopku dokapitalizacije bo izbrani investitor objavil obvezno prevzemno ponudbo, na podlagi katere bodo imeli obstoječi delničarji (vključno s SDH) možnost prodati delnice družbe Paloma, vsaj za isto ceno na delnico, kot jo je ponudil investitor v postopku dokapitalizacije.

Ob zaključku skupščine je Tadej Gosak, predsednik uprave družbe, povedal, da so veseli, da so s potrditvijo dokapitalizacije pridobili možnost za nadaljnji razvoj družbe: "Paloma je tako pridobila investitorja, ki ima razumevanje za proizvodnjo papirja in higienskih papirnih izdelkov in ki se je zavezal, da bo omogočil izvedbo strateškega programa ter nadaljeval razvojni cikel, ki ga Paloma potrebuje."

Miroslav Vajs, predsednik upravnega odbora Eco-invest, pa je navedel, da so zadovoljni, da so uspeli prepričati delničarje, zaposlene in upravo, da so primeren partner za prihodnjo rast družbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • dragec 20:19 30.julij 2016.

    Še ena "dobra" kupčija?????' vse gre v PM

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 01:28 30.julij 2016.

    hrvaške poslovne zgodbe preveč spominjajo na mafijo. avstrijske pa že.

  • mph 22:25 29.julij 2016.

    Kaj, če bi vrgli na cesto vse ekonomiste, zrušili vse ekonomske fakultete, enako naredili še z vsemi politiki.... in uvozili slovaške, hrvaške, avstrijske ... ekonomiste, saj očitno jim v tej krizi uspe zbrati dovolj denarja za nakupe Slovenije.