Slovenija
3034 ogledov

Uradno: Še en poslanec zamenjal stranko

poslanci državni zbor Državni zbor/Sušnik Matija
Dosedanji poslanec Levice Željko Cigler je prestopil v poslansko skupino SD, so sporočili iz SD. Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je ob tem pojasnil, da prestop vidijo kot potrditev dobrega dela poslanske skupine in priložnost, da bodo skupaj s somišljeniki in partnerji v strankah KUL v volilni čas stopili še močnejši.

Odločitev o prestopu je bila osebna odločitev Ciglerja, je pojasnil Han. Ob tem je dodal, da odločitev spoštujejo in so ji v poslanski skupini SD z veseljem stopili naproti.

"Poslanskega kolega Ciglerja in njegov politični ter osebni angažma za vrednote, ki so blizu socialdemokratskemu pogledu, cenimo in verjamemo, da bomo v prihodnjih mesecih aktualnega mandata v okrepljeni sestavi poslanske skupine za državljanke in državljane naredili še veliko dobrega," je poudaril.

Po Hanovih besedah prestop ne odraža odnosov med partnerji Koalicije ustavnega loka (KUL), ki ostajajo dobri, v duhu sodelovanja.

Po prestopu ima stranka Levica v DZ skupaj sedem poslanskih mest, stranka SD pa 13.

Gre že za drugi prestop poslanca Levice v poslansko skupino SD v obdobju trenutne sestave DZ. Pred tem je v poslansko skupino SD namreč prestopil tudi Franc Trček.

 
Komentarjev 2
  • Ender3 19:18 12.januar 2022.

    Kadrovanje na vseh nivojih, kaj ne vedo, da so nove volitve pred vrati. !! Z izdajalci in političnimi egomanijaki pa upam, da volilci vedo, kako postopati. !

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 17:47 12.januar 2022.

    Če bi volil SD, bi jih zaradi Dr.Trčka, ki ima v levem mezincu več inteligence, kot celotna SDSs s svojimi sateliti .....