Slovenija
58090 ogledov

Uradno: Slovenija ima pravkar enega velikega naftnega trgovca manj

MOL bencinska črpalka Profimedia
Dobila pa je enega še večjega, okrepil se bo tudi mednarodni tekmec ... Številni bencinski servisi bodo dobili podobo hrvaških črpalk.

Madžarska družba MOL je včeraj poslala obvestilo za javnost, v katerem obvešča, da je uradno zaključila nakup 92-odstotnega deleža družbe OMV Slovenija. S tem je razširila svojo mrežo bencinskih servisov v naši državi, ki sedaj začasno združuje več kot 170 lokacij. Skupaj s partnerskimi bencinskimi servisi hrvaške INE je MOL tako postal drugi največji ponudnik naftnih derivatov za Petrolom. 

"Podjetje OMV Slovenija d. o. o. se bo v prihodnjih dneh preimenovalo v MOL & INA d. o. o., sedež podjetja pa ostaja v Kopru," napovedujejo pri MOL. 

Hrvaška Ina bencinska črpalka | Avtor: Facebook Facebook

To pa ni edina novost. "Z zaključkom transakcije hrvaška INA svoj lastniški delež v podjetju OMV Slovenija (kmalu MOL & INA) iz 7,75 odstotka poveča na 33 odstotkov. Skladno s tem razmerjem bo 27 bencinskih servisov iz mreže nekdanjega OMV-ja v obdobju spreminjanja zunanje podobe bencinskih servisov spremenilo svojo podobo na način, da bo ta skladna s podobo INE," so dodali v drugi najmočnejši skupini pri nas. 

OMV Bencinski servisi Slovenija Zdaj je uradno: Tektonski premiki pri naftnih trgovcih v Sloveniji

Za pridobitev soglasja Evropske komisije k prevzemu OMV je moral MOL marca letos skleniti kupoprodajno pogodbo, ki vključuje prodajo 39 bencinskih servisov iz združene slovenske mreže podjetju Shell. Zaključek nakupa je predviden v drugi polovici leta 2023.

Podrobne načrte bo vodstvo MOL&INA predstavila na ponedeljkovi tiskovni konferenci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:57 02.julij 2023.

    Ko bi vsi prodajalci prekinili z vsiljivimi reklamami vse povsod, bi bila tudi roba cenejša. Tako pa kupca samo razjezijo z vsiljivim nasilnim opozarjanjem po TV, Radiu, ulici, časopisu, internet je pa itak negledljiv !

  • Avatar Garancija
    Garancija 06:50 02.julij 2023.

    Pa iz nas se norca delavsak,kdor ima vsaj 5 minut cajta

  • Avatar Garancija
    Garancija 06:49 02.julij 2023.

    Če bodo cenejši 10 centov pri litru bomo tam tankal,če ne je vse brez veze.Ni pa problem zamenjat logotipe vsakih par let,pa če tudi košta par 10 miljonov evrov