Slovenija
116 ogledov

“Uraduje” kar iz zapora

slovenija 11.11.10, Dusan Crnigoj, DZ, seja preiskovalne komisije DZ, ki preisku Anže Petkovšek
Solastništvo toplarne, zgrajene z denarjem EU, prenesel na ženo.

Novogoriška zasebna toplarna Majske poljane, ki poleg občinskega javnega podjetja Kenog ogreva novogoriške radiatorje in je bila še lani prek solastništva v podjetju Eco Atminvest v pretežni meri last Dušana Črnigoja, je doživela zanimive lastniške spremembe. V ljubljanskem podjetju Eco Atminvest nam včeraj sicer ni uspelo priklicati nikogar.

Črnigoj je dal ženi

Polovica toplarne je bila v lasti Primorja v stečaju, druga polovica pa v lasti Eco Goinvesta iz Solkana z zanimivo lastniško strukturo. Polovični lastnik in ustanovitelj je bil Črnigoj, kot ustanovitelj pa je iz njega izstopil, prav tako ga ni več mogoče najti med lastniki. Po javno dostopnih podatkih se je sprememba lastništva zgodila med tem, ko je bil propadli gradbeni baron že v zaporu, saj je iz podatkov sodnega registra razbrati, da so se lastniški deleži premešali novembra. Med lastniki je zdaj tudi Jana Črnigoj, ki ima stalno prebivališče na istem naslovu kot nekdanji prvi mož Primorja; šlo naj bi za njegovo ženo.

Povsod njegovi ljudje

Med lastniki najdemo tudi Petra Kodriča, nekdanjega Črnigojevega sodelavca v propadlem ajdovskem gradbincu. Plombo na Primorjevem deležu v Eco Atminvestu naj bi še pred časom po navedbah naših virov imela družba Go-Rent v lasti Črnigojevega zeta, a je bila očitno umaknjena, saj nam je stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec včeraj razkril, da je polovični delež podjetja prodal E3, hčerinskemu podjetju Elektra Primorska. "Kot sem zaznal, namerava ta kupiti tudi preostanek podjetja, ki ima v lasti toplarno v Novi Gorici," je dodal 
Hramec.

Prvo poplačilo delavcem

Denar od prodaje se je stekel v stečajno maso Primorja, ki se mu obeta prvo poplačilo (v višini 15 odstotkov) prednostnih upnikov; zanje naj bi šlo okoli 3,7 milijona evrov. Kot nam je dejal Hramec, imajo nekdanji zaposleni skupaj za 12 milijonov evrov prednostnih terjatev. Socialna stiska delavcev je velika; večina med njimi namreč še ni našla zaposlitve, izteklo pa se je tudi nadomestilo za brezposelnost. Nekdanji vodja sindikatov v Primorju sicer ocenjuje, da gre le za drobiž; pričakovali so, da bo do konca leta poplačana vsaj polovica prijavljenih terjatev delavcev.

Komentarjev 7
  • dragec 11:30 06.december 2013.

    Predlagam, da na Dobu ustvarimo etažo za finančne lopove, jim opremimo pisarne in bi oni še naprej delali in delovali (zase in nas- druge)

  • ennanova 10:32 06.december 2013.

    KooperantiNešteto zelo nazornih kazalcev kaže, da danes ne moremo več govoriti le o finančni krizi, temveč preprosto o popolni degeneraciji kulture. Za razmišljujočega je spremljanje domačega političnega teatra lahko izredno stresno. Brez dvoma gre za hudo kršitev osnovnega človeškega ...prikaži več dostojanstva. Naslednji korak bo verjetno vsesplošna lobotomija, kar potrjujejo tudi zadnje informacije …http://za-misli.si/kolumne/tomaz-pangersic/1331-kooperanti

  • Miran Polič 09:57 06.december 2013.

    vso bagro na vladi treba zapret