Slovenija
27 ogledov

Urbana postala še turistična kartica

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Zavod Turizem Ljubljana (ZTL) je predstavil Ljubljansko turistično kartico Urbana. Namenjena je predvsem tujim gostom, stala pa bo med 23 in 35 evrov.

 

V prvem letošnjem polletju so v ZTL zabeležili 249.655 nočitev, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Za štiri odstotke naj bi se po načrtih zvišalo tudi število nočitev v celotnem letu, in sicer naj bi Ljubljana zabeležila okoli 700 tisoč nočitev in 370 tisoč prihodov. Povprečen turist naj bi dnevno v Ljubljani potrošil 122 evrov, kar pomeni, da bi neposredna turistična potrošnja v celem letu znašala 85,4 milijona evrov.

Z nakupom ljubljanske turistične kartice ima gost med drugim prost vstop v ljubljanske muzeje in galerije, neomejeno se lahko vozi z avtobusi LPP, popelje se lahko z vzpenjačo, turističnim vlakcem ali turistično ladjico ter se udeleži vodenega ogleda mesta. Ponudba vključuje tudi brezplačne oglede nekaterih bolj oddaljenih znamenitosti, kot so Arboretum Volčji potok ali Tehniški muzej Slovenije v Bistri, so pojasnili na ZTL.

Turistom so na voljo kartice za 24, 48 ali 72 ur. Prva stane 23 evrov, za drugo je treba odšteti 30 evrov, 72-urna kartica pa stane 35 evrov. Posebnih popustov, na primer za otroke, upokojence ali mlade, za zdaj še ni, vendar pa možnosti njihove uvedbe v prihodnje ne izključujejo. Možnosti uporabe kartice so napisane na posebnem ovitku.

Uvedba kartice je mesto stala 33 tisoč evrov, če pa bo kartico kupil le vsak 50. gost, ki v Ljubljani prespi, bo prodaja dosegla skoraj 7.500 prodanih kartic letno. Te številke pa bi bili po besedah direktorice ZTL Barbare Vajda zelo veseli.

Tudi kot poslovno darilo
Vajda je kartico izpostavila tudi kot zelo primerno poslovno darilo. Poseben načrt trženja turistične kartice tako vsebuje tudi nagovor številnih gospodarskih družb, ki bi kartico lahko uporabile kot poslovno darilo, je še povedala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.