Slovenija
2863 ogledov

Urbanijo bo v kratkem iskal detektiv

Uroš Urbanija Ukom
Uroš Urbanija se po naših zanesljivih informacijah še drugič ni udeležil zaslišanja preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank. Ob naslednjem zaslišanju bodo v komisiji uporabili prisilna sredstva.

Predsednica parlamentarne komisije Mojca Šetinc Pašek, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, nam je potrdila, da Uroša Urbanije tudi danes na zaslišanje parlamentarne komisije ni bilo. Na zaslišanje Urbanije ni bilo niti 14. septembra letos, tedaj se je preiskovalni komisiji opravičil dan prej (ob 22. uri). Ob tem natančnih razlogov za izostanek ni navedel.

Ker ga tudi danes na zaslišanje ni bilo, je "preiskovalna komisija zaradi očitnega izogibanja priče zaslišanju sprejela sklep, da se pričo, tj. Uroša Urbanijo, vabi s prisilnimi sredstvi, ki jih ima preiskovalna komisija po zakonu na razpolago". Po naših neuradnih podatkih mu bodo vabilo skušali vročiti z detektivom. "V skrajnem primeru bi lahko člani komisije sprejeli tudi sklep, da bodo od sodišča zahtevali odlok o prisilni privedbi Urbanije," pa dodajajo pri Siolu.

Zaslišanje je zdaj začasno preloženo, o datumu seje bodo javnost naknadno obvestili, nam je še zaupala predsednica komisije. "Upam, da bo Urbanija do takrat vabilo na kakršni koli način že prevzel in se kot priča udeležil srečanja s člani preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank," je še dodala. 

Na družbenih omrežjih se je ob poročanje medijev na dogajanje v preiskovalni komisiji odzval tudi sam Urbanija. "Kako naj vem, da je neka komisija, če Mojca Š. Pašek ni sposobna poslati niti vabila. Edino vabilo, ki ga imam, je poslala poslanka Tamara Vonta za petek. In bom seveda prišel," je zapisal na družbenem omrežju X.

 "Urbanija je pred preiskovalno komisijo vabljen kot priča, da nam pojasni svojo vlogo in ravnanja na položaju direktorja Urada vlade za komuniciranje v obdobju prejšnje vlade," je za nas pojasnila predsednica komisije Mojca Šetinc Pašek. "V Preiskovalni komisiji namreč preiskujemo sume zlorab položajev v zvezi s financiranjem podjetij, ki izdajajo medije in so v lasti ene od političnih strank ali njenih vidnih članov. Od priče pričakujemo pojasnila v zvezi s sumi zlorab pri razdeljevanju javnih sredstev v času, ko je Urbanija zasedal pomemben položaj direktorja Ukoma," je še dodala. 

Urbanija je vlogo direktorja Ukoma opravljal od leta 2020 do leta 2022, in sicer je to bilo v času vlade Janeza Janše.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • lojs 16:28 04.oktober 2023.

    malo gledam tele komentarje, pa nisem še nikjer zasedil koliko je ta urbanija pokradel denarja ... a mogoče kdo ve koliko je on pokradel?

  • Torro 16:03 04.oktober 2023.

    Adamič ti živiš v svetu,katerega še veleum Janša ni odkri...

  • Torro 15:59 04.oktober 2023.

    To je podn od človeka in bo tak ostal. Naj finančno odgovarja za finančno izgubo,ki jo je on in Janševa ekipa naredila RTV. Adamič ti pa si zabit kot žebelj v les. Ko boš slišal finančno poročilo poslovanja Rtv za ...prikaži več letos,te bo šlagiralo...