Slovenija
362 ogledov

Urbano lahko uporabljate tudi, če nimate kartice

Eletronska urbana Žurnal24 main
Od danes dalje za vožnjo z mestnim avtobusom ali parkiranje v Ljubljani v žepu ne potrebujete več kartice Urbana. Boste pa rabili pametni telefon s sistemom Android in naloženo aplikacijo Urbana.

Z aplikacijo, ki so jo razvili v Telekomu, lahko uporabniki Urbane plačujejo vožnjo z mestnimi avtobusi, parkirajo, se vozijo z vzpenjačo in mestnimi kolesi.

Virtualno kartico Urbana na vašem pametnem telefonu lahko napolnite prek Monete, na Urbanomatih, kioskih, bencinskih servisih, trgovinah, … 

Elektronska Urbana ponuja vse, kar omogoča običajna kartica Urbana, uporabniki pa lahko z njo brezstično plačajo vožnjo z avtobusom LPP tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopajo v roku 90 minut ter polnijo račun kartice. 

Prav tako lahko uporabniki spremljajo stanje na računu in zgodovino validiranja, pogledajo urnik prihodov avtobusov, načrtujejo pot po mestu in dostopajo do ostalih potovalnih informacij.  

Če uporabljate pametni telefon s sistemom Android, lahko aplikacijo namestite na tej povezavi.

Shranite ID in PIN številki

Ob namestitvi mobilne aplikacije boste na elektronski poštni naslov, ki ga morate vpisati ob nameščanju, prejeli ID-številko kartice in PIN. Obe številki shranite, saj boste lahko tako ob menjavi mobilnega telefona na novega lahko prenesel dobroimetje virtualne kartice. 

Eletronska urbana | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

To boste lahko uredili na blagajni LPP na Bavarskem dvoru ali prek e-pošte urbana@lpp.si

Če ob menjavi telefona ne boste imeli ID-številke ali PIN-kode, pred menjavo porabite dobroimetje na virtualni kartici Urbana. Prenos sredstev med fizično in virtualno kartico Urbana namreč ni mogoč. 

Uporabniki Monete pozor: Na validatorjih v avtobusih mora uporabnik mobilni telefon prisloniti obratno kot za uporabo Monete. NFC-antena je praviloma pod ohišjem mobilnih telefonov, natančna umestitev pa je odvisna od posameznega mobitela. 

Mobilna aplikacija Urbana je na voljo uporabnikom vseh mobilnih operaterjev in deluje na mobilnih telefonih z operacijskim sistemom Android 4.4. ali več z vključeno povezljivostjo NFC. Uporaba aplikacije na netovarniških verzijah operacijskih sistemov Android ni priporočljiva. 

Povezljivost NFC na telefonu vklopite v nastavitvah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • blayo 20:02 08.april 2016.

    Aplikacije niso razvili v Telekomu, pač pa v Margentu.

  • Zgubljena duša 15:19 08.april 2016.

    Še dobro, da ima toliko ljudi telefone z Androidi 4.4. in več. A je tako težko tudi za bolj množično varianto 4.2 prilagoditi?

  • allstarr111 14:00 08.april 2016.

    to ali ne drži al pa se hepani narobe napisali, jest imam 4 naprave na mojem gplayu, in samo za eno zablico mi piše da ni združljiva, asus nexus 7 ki je prastara pa že podpira in vsi telefoni tudi, ...prikaži več ampak krešne takoj ko probaš odpret applikacijo, edino če ga ne jebe to da je telefon rootan ?