Slovenija
51 ogledov

Ureditev romskih naselij z letom 2012?

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Varuh človekovih pravic v svojem poročilu med drugim ugotavlja, da so romska naselja v okolici Novega mesta še vedno neurejena. Vlada odgovarja, da dela na urejanju teh območij.

Varuh je vlado v zadnjem poročilu med drugim opozoril na neurejenost romskih naselij na območju Novega mesta, danes pa je dobil odgovor, da so na teh področjih številna odprta vprašanja in da pristojni resorji aktivno delujejo v smeri njihovega reševanja.

V pismu je varuh človekovih pravic opozoril na neurejenost romskih naselij, ogrožanje varnosti in premoženja okoliških prebivalcev, nelegalne gradnje, socialne težave in podobno. Vlada zagotavlja, da pristojni organi težave poskušajo reševati sistemsko. Veliko težo namenjajo naporom v smeri izboljšanja komunalne urejenosti teh naselij, pravijo.

Varuhinja Zdenka Čebašek Travnik je sicer pred kratkim obsodila lepljenje plakatov oziroma nalepk z napisom Cigani raus, ki so se pojavili na ulicah Lendave.

Za leto 2012 sicer ministrstvo za okolje in služba vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko načrtujeta izvedbo javnih razpisov za urejanje romskih naselij.

Komentarjev 1
  • privat 08:03 26.september 2011.

    Spet bojo župani kradli romski denar...