Slovenija
30 ogledov

Uresničuje se napoved Arsa: ponekod divjanje voda

Spin - meteorne vode Spin
Ponekod po državi se pojavljajo padavine, nekje kot rahel dež, drugje kot plohe. V nekaterih predelih že težave zaradi narastlih voda, kar je Arso opozarjal včeraj.

Uprava RS za zaščito in reševanje na svoji spletni strani obvešča o številnih težavah, ki jih imajo ljudje na nekaterih območjih zaradi meteornih vod. Zvečer se s težavami soočajo predvsem na zahodu države:

- v Novi gorici voda ogroža stanovanjsko hišo v Braniku;
- v Komnu črpajo meteorno vodo;
- v Novi gorici meteorna voda zaliva rastlinjak v Spodnji Branici;
- v Ajdovščini voda zaliva več stanovanjskih hiš;
- v Vipavi voda ravno tako dere v več stanovanjskih hiš.

Nekaj težav z meteorno vodo je tudi v Trbovljah, na Jesenicah oz. Koroški Beli pa se je že obstoječi plaz spet začel premikati. Drobir in kamenje padad v potok Bela, trenutno ga še ni zajezilo.

Na Arsu so že včeraj izdali izredno opozorilo pred narastlimi vodami.

Prihodnji teden do 30 stopinj

Jutri bo ob morju deloma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj Celzija.

V torek in v sredo dopoldne bo še nestanovitno vreme s krajevnimi padavinami, v sredo popoldne pa bodo sončna obdobja že nekoliko daljša in pogostejša, pihati bo začel jugozahodni veter. V četrtek bo večinoma sončno in toplo, ponekod po državi naj bi se živo srebro povzelo do 30 stopinj Celzija.

Od petka naprej kaže na dokaj toplo vreme s temperaturami okoli ali tudi nad 25 stopinj, a vročinski val bo verjetno ostal jugovzhodno od nas. Povsem brez krajevnih ploh in neviht pa najbrž ne bo šlo, še napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.