Slovenija
8 ogledov

Urgenca bo čakala

Ker je študentom dejal, da s plačo ne more preživeti, je podmladek SD v soboto z Žurnal24 main
Piknik SD. AA na čakanju, premierjevo opravičilo.

Varčevanje. Naložbe v novo ljubljansko urgenco so odložene za eno leto, je na sobotnem pikniku SD v Mostecu za Žurnal24 povedal finančni minister Franc Križanič.

Naložbe so odložene zaradi krpanja proračunske luknje in v četrtek sprejetega rebalansa proračuna. Novo urgenco so začeli graditi leta 2007, po prvotnih načrtih pa naj bi bila končana prihodnje leto.

Pahor spet s Kosorjevo
Dubrovnik. Po slovenskem referendumskem da arbitražnemu sporazumu in zapletih z vstopom NLB na hrvaški trg se bosta premierja Borut Pahor in Jadranka Kosor znova sestala 9. julija v Dubrovniku.

Posel s Turki padel v vodo
Neuradno smo izvedeli tudi, da očitno poskusu reševanja nacionalnega letalskega prevoznika Adrie Airways (AA) slabo kaže. Vsaj glede prodaje turškemu letalskemu prevozniku Turkish Airlines.

Spomnimo, pred mesecem se je o turškem nakupu Adrie sestala močna vladna ekipa s šefom Petrola Aleksandrom Svetelškom in šefom Adrie Tadejem Tufkom. Ob premierju Borutu Pahoru so kosili še ministri Mitja Gaspari, Patrick Vlačič in Matej Lahovnik ter generalna sekretarka vlade Helena Kamnar.

Skesani Pahor
Potem ko je v petek z izjavo, da s tri tisoč evri plače ne more preživeti, razburil študente, se je Pahor v soboto za izjavo opravičil. Neuradno smo izvedeli, da se je pokesal tudi na jutranji klavzuri SD, kjer naj bi dejal, da je bila izjava nepotrebna, a resnična, saj kot premier iz lastnega žepa plačuje tudi vsa kosila in večerje s tujimi diplomati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.