Slovenija
17 ogledov

Uro daljša vožnja

Včeraj zjutraj, ko so se pred zaporo nabirale večkilometrske kolone, so delovni Žurnal24 main
S prvim jesenskim dnem so se začela obnovitvena dela na avtocesti med Ivančno Gorico in Višnjo Goro, zaradi česar nastajajo večkilometrski zastoji.
“Pa saj človek ne more verjeti, na nekajkilometrski relaciji med Ivančno Gorico in Višnjo Goro sem že več kot eno uro v koloni, delavcev pa skorajda ni videti,” je po telefonu razburjeno povedala ena od voznic, ki se vsak dan vozi v službo iz Novega mesta v Ljubljano.

Pa ni bil vzrok samo jutranja prometna nesreča, ki se je zgodila v bližini počivališča Podsmreka. Na razočaranje vseh voznikov bo do zastojev na tem delu dolenjske avtoceste prihajalo tudi v prihodnjih dneh.

Družba za avtoceste (Dars) je namreč včeraj, na prvi jesenski dan, začela prvo fazo obnovitvenih del. “Gre za dobra dva kilometra dolg odsek med Grosupljem in Ivančno Gorico, s tem da bosta predvidoma do 5. oktobra zaprta tudi uvoz in izvoz z avtoceste pri Višnji Gori,” pojasnjuje vodja komuniciranja na Darsu Marjan Koler.

Zaradi preplastitve cestišča sta zaprta prehitevalni in počasni pas, tako da promet poteka le po odstavnem pasu. Večkilometrske kolone so bile vse do enajste ure dopoldne, pričakovati pa jih je vsak dan tudi v popoldanski prometni konici.

Obvoz je mogoč
“ Voznikom svetujemo, da avtocesto zapustijo v Ivančni Gorici in se nanjo znova priključijo v Višnji Gori,” pravi Koler in dodaja, da pogodbe z izvajalci del sklepajo za 24 ur na dan, a nekaterih del se pač ponoči ne da izvajati. Obnovitvena dela na tem odseku avtoceste naj bi sicer končali do prvonovembrskih praznikov. Za ažurne informacije o razmerah na cestah pa je na voljo brezplačna telefonska številka Prometnoinformacijskega centra 1970.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.