Slovenija
26707 ogledov

Burleska v DZ: "Urška Klakočar Zupančič je kričala kot nevzgojena smrklja!"

Urška Klakočar Zupančič
1/2
Saša Despot Urška Klakočar Zupančič
"Prosim, da se nehate dreti, ker niste v otroškem vrtcu, niste vzgojiteljica," ji je zabrusil poslanec SDS Zvonko Černač.

V državnem zboru poslanci danes obravnavajo predlog zakona o zvišanju pokojnin, ki ga je v postopek vložila civilna iniciativa Glas upokojencev. Predlog je v parlamentarno proceduro s podpisi volivcev v postopek vložila civilna iniciativa Glas upokojencev s prvopodpisanim Pavlom Ruparjem. Poslanci odločajo, ali je predlog primeren za nadaljnjo obravnavo.

Med razpravo je predsednica državnega zbora najprej glasno okarala Ruparja in mu izrekla dva opomina. "Prosim, da se nehate dreti, ker niste v otroškem vrtcu, niste vzgojiteljica, ampak ste žal predsednica parlamenta - še zaenkrat, pa upam, da ne več dolgo," je njeno posredovanje označil poslanec SDS Zvonko Černač.

Zvonko Černač | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nato je zaradi nemira na balkonu, kjer so se, kot vse kaže, nahajali Ruparjevi podporniki, iz dvorane nagnala še obiskovalce.

"Nobenega formalnega razloga ni za odstranitev kogarkoli iz te dvorane, ker nihče ni počel nič takega! Vas bi bilo treba odstraniti iz dvorane!" je njeno odločitev komentiral Černač. Klakočar Zupančič se ni pustila zmesti: "Če ne odidete sami, vas bodo odstranili varnostniki."

Komentarjev 84
  • kapljač 14:40 02.februar 2024.

    Sploh primerjava Černača SDS , da vzgojiteljica se pa v vrtcu lahko dere na male otroke . Očitno je katoliška vzgoja postala že družbeni problem .

  • kapljač 14:38 02.februar 2024.

    Odlično Urška ! SDS ne sodi v parlament . Idealna lokacija zanje je živalski vrt .

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:08 02.februar 2024.

    Pa to je hujš kot v otroškem vrtcu,še tam prej naredijo red