Slovenija
33 ogledov

"Usedli" bi se mu na hišo

preiskava elan Žurnal24 main
Kriminalisti ovadili bivšega šefa Elana, ker naj bi neupravičeno dobil nagrado.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada naj bi konec marca kazensko ovadili Roberta Ferka, nekdanjega šefa  Elana iz Begunj na Gorenjskem. "Ovadba je bila podana zoper tri osebe, in sicer zaradi suma zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti in ponarejanja listin v zvezi s sumi nepravilnosti pri izplačevanju nagrade," pojasnjujejo na policiji.

Dva odgovorna v Elanu

Kranjski tožilci od 20.  marca, ko so ovadbo prejeli, preverjajo, zakaj naj bi Elan kadrovski agenciji A.S.O. nakazal 80 tisoč evrov visoko nagrado za Ferkovo takratno vodenje podjetja. Kriminalisti naj bi zato ovadili tudi šefa agencije Svetislava Ašanina. "Ovadba je med drugim vložena še zoper dve odgovorni osebi v družbi Elan," dodajajo na tožilstvu.

Preverjajo premoženje

Po naših informacijah tožilci še niso odločeni, ali bodo sodišču predlagali, naj Ferku začasno prepove razpolaganje s premoženjem. S tem naj bi  želeli zavarovati premoženje, ki naj bi bilo pridobljeno z oškodovanjem Elana. Na kranjskem sodišču razkrivajo le, da je "tožilstvo podalo predlog za posredovanje podatkov o sredstvih na računih pri bankah za Ferka".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.