Slovenija
25 ogledov

Usklajevanje o pokojninah in delu

malica Shutterstock
Koalicijska usklajevanja glede pokojninske reforme in reforme trga dela že intenzivno potekajo, so potrdili na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Poslanske skupine naj bi prejele delovni osnutek reforme trga dela, poslanci koalicije pa naj bi se o tem usklajevali v sredo popoldne.

Ko bosta reformi usklajeni v koaliciji, se bodo začela usklajevanja in pogajanja s socialnimi partnerji, zatem pa bosta reformi predstavljeni tudi javnosti. Na ministrstvu za delo računajo, da bi se lahko uskladili že do konca septembra.

Osnutka pokojninske reforme naj sicer poslanci po neuradnih informacijah še ne bi dobili na mizo. Je pa minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak napovedal, da namerava vlada v prvi fazi spremeniti pogoje predčasnega upokojevanja, pozneje pa bo treba dvigniti tudi upokojitveno starost.

Kot je minuli teden dejal minister Vizjak, verjame, da se socialni partnerji zavedajo nastalega položaja ter nujnosti reform na področju pokojnin in trga dela, zato upa, da jim bo rešitve uspelo uskladiti z njimi. Prav tako se namerava vlada o teh vprašanjih posvetovati tudi z opozicijo.

O reformah naj bi na rednem koalicijskem sestanku v ponedeljek razpravljali tudi predsedniki koalicijskih strank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.