Slovenija
20 ogledov

"Usluga Primorju?"

Olga Franca Barbara Milavec
Sum korupcije. Koprska občina naj bi izdala lažno potrdilo o plačanem komunalnem prispevku.

"Kdo na občini je leta 2009 podpisal lažno potrdilo, da je bil plačan komunalni prispevek v višini 3,5 milijona evrov, na osnovi katerega je upravna enota Primorju izdala dovoljenje za gradnjo bazenskega kompleksa?" se sprašuje koprska občinska svetnica Olga Franca (SLS). Na svoje vprašanje pristojnim na včerajšnji seji občinskega sveta ni dobila odgovora.

Le bančna garancija

Frančeva je namreč pridobila dokument za izdajo gradbenega dovoljenja, iz katerega izhaja, da občina potrjuje, da je komunalni prispevek plačan. V resnici je občina od Primorja prejela le bančno garancijo. Prav včeraj pa je občinski svet odločal o poravnavi med Primorjem v stečaju in občino, po kateri se izvršena gradbena dela na bazenskem kompleksu kompenzirajo z neplačanim komunalnim prispevkom.

Prijavila bo KPK

"Zadevo bom prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK)," napoveduje Frančeva. "Zanima me, ali je bila to občinska usluga Primorju, ki se je pred štirimi leti tako izognilo plačilu komunalnega prispevka. Ta pa je pogoj za izdajo gradbenega dovoljenja," pravi in dodaja: "Vztrajala bom, da se zadeva razčisti tudi glede odgovornosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.