Slovenija
37 ogledov

Usoda medvedka še neznana

Medvedji mladič je na kmetijo, ki stoji na Podvrhu nad Poljansko dolino, zašel p Žurnal24 main
Usoda medvedjega mladiča, čigar lastnik se je ob obisku spravil nad inšpektorja, še vedno ni jasna. Na ministrstvu so bili zaradi napada ogorčeni.

"Za zdaj lahko povem le to, da potekajo pospešene aktivnosti med IRSOP-om  (Inšpektorat RS za okolje in prostor) in Arsom (Agencija RS za okolje), uradna izjava ministra pa je napovedana za četrtek," so nam v zvezi z nadaljnjimi aktivnostmi glede medvedka iz Podvrha pri Škofji Loki pojasnili na ministrstvu za okolje in prostor.

"Nazaj ne bo smel"
Bolj zgovorna je bila Inga Turk, vodja sektorja za ohranjanje narave pri Arsu, ki pravi, da za zdaj nadaljni ukrepi niso jasni, niti to, ali bo šlo za zaseg medveda.

Medtem ko je inšpektor opravljal nadzor pri družini z medvednjim mladičem, ga je 26-letni domačin s pestjo udaril v predel obraza in takoj po dejanju pobegnil s kraja dogodka.

"Do tega trenutka na Arsu nimamo nobenih aktivnosti v zvezi s tem. Če bo šlo za zaseg, bo šel medved v zatočišče, ki ga financira  tudi Arso in izvaja nadzor nad delovanjem. Ko bo in če bo medved v zatočišču, bomo najprej z odvzemom genskega materiala in analizo ugotavljali njegov izvor. Možna je tudi oddaja, nazaj pa očitno ne more več, saj je okolice že preveč navajen. Vsekakor je za zdaj zadeva v rokah inšpektorjev," je pojasnila Turkova.

Medvedek s "svojim FB-profilom"
Kako priljubljen je nekaj tednov star medvedek, je mogoče videti tudi na spletnem socialnem omrežju, kjer so mu v podporo ustvarili profil Medo Ima Ime, kjer ima že okoli 2000 prijateljev.

"Naj bo Beni, ker je pravi cukerček," ali pa "naj bo Logi, Benko ali pa Tedi," pišejo ljubitelji malega kosmatinca.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.