Slovenija
37 ogledov

Usoda romske družine še v zraku

Slovenija 13.04.14, Franc Koprivsek, pred tovornjakom na katerega so nalozili po Gregor Katič
Požig hiše. Romi upajo na sanacijo, občina še preračunava, kriminalisti pa iščejo požigalca.

"Komaj sem čakala, da bom lahko začela urejati vrt. Zato sem tudi že kupila 18 vrtnic," nam je povedala soproga Franca Koprivška, poglavarja romske družine, ki ji je Mestna občina Celje (MOC) nameravala v Trnovljah odkupiti hišo. Načrte pa jim je čez noč prekrižal nekdo, ki je v njej podtaknil požar.

Krajani so se umirili

"Mi smo bili na Mariborsko cesto nastanjeni le za nekaj mesecev, zdaj smo pa tu že 36 let," so poudarili Koprivškovi, ki upajo, da si občina zdaj ne bo premislila. "Na željo lastnice delamo kalkulacije, ki bodo pokazale, ali so nadaljnje aktivnosti smotrne ali ne. Kaj in kako, bo znano v kratkem," so pojasnili na MOC.

"V zraku je predvsem kup ugibanj," pa je dejala predsednica Krajevne skupnosti Trnovlje Alenka Golež, ki je zatrdila, da selitvi Romov v njihov okoliš po sestanku z županom v marcu niso več nasprotovali. "O vsem smo se pogovorili in zahtevali, da pred selitvijo obvezno uredijo greznico," je izpostavila Goleževa, ki ne dvomi, da policisti in kriminalisti svojega dela ne bodo temeljito opravili in našli požigalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.