Slovenija
2 ogledov

Usoda zavoda za turizem je negotova

Naloga zavoda bo promocija Preddvora in jezera Črnava, ki je najprepoznavnejši e Žurnal24 main
Zavod za turizem. V najboljšem primeru bo prenesen pod okrilje občine, v najslabšem ga bodo ukinili.

Z razpisom za direktorja Zavoda za turizem Preddvor občina ni dobila primernih kandidatov, zato bodo morali znižati kriterije razpisa ali pa zavod ukiniti oziroma ga prenesti na področje občinske uprave.

V našem interesu je, da se zavod ohrani, saj je dela na področju turizma dovolj – od javnih razpisov, projektov do samega promoviranja občine, zato se moramo na tem področju začeti poklicno udejstvovati,” meni župan Miran Zadnikar. Poleg tega imajo prostore turistično-informacijskega centra, kjer bo zavod deloval, že opremljene.

Težave z gostinci in društvi
Preddvor je premalo poznan, ker smo premalo naredili na njegovi promociji, infrastrukturi, povsod pešamo, in to samo zaradi kadra. Poleg tega ne moremo na noben način povezati gostincev, vsak dela zase in po svoje,” pojasnjuje Zadnikar. Naloga zavoda bi bila, da gostince poveže in promovira kraj. Težave imajo tudi s turističnimi društvi, ki mislijo, da jim bo zavod konkurenca in da bodo zato dobili manj denarja za delovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.