Slovenija
67 ogledov

Usodni da tudi v Preddvoru

Štiri leta je bil edini uradni prostor za poroke Mestna hiša v Kranju. (Foto: iS Žurnal24 main
UE Kranj. Število sklenjenih zakonskih zvez v zadnjih letih narašča. Zopet tudi v Hotelu Bor & Grad Hrib.

Zakonska zveza. V Preddvoru je po štirih letih spet možno sklepati zakonske zveze. Upravna enota (UE) Kranj je namreč za Hotel Bor & Grad Hrib pridobila uradno soglasje, sicer pa ugotavlja, da se število porok na njenem območju v zadnjih letih povečuje.

Novi lastnik zainteresiran
Upravna enota je uradno mesto za sklepanje zakonskih zvez v Preddvoru ukinila leta 2006 “zaradi poslovnega interesa nekdanjega lastnika hotela Mercatorja, ki za izvajanje poročnih obredov v prostorih hotela ni bil več zainteresiran,” je pojasnila načelnica UE Kranj Olga Jambrek.

Od leta 2008 ima hotel novega lastnika, izolsko Arcusmedico, ki želi zaradi privlačne lokacije in jezera dejavnost obuditi.

Prihaja sezona porok
Lani je bilo v UE Kranj sklenjenih 177 zakonskih zvez, kar je za 20 več kot leto prej in za skoraj 30 več kot leta 2007.

V prvih treh mesecih letos so jih sicer našteli samo 30, vendar pa Jambrekova vseeno pričakuje, da bo tudi letos številka višja od lanske. Opozorila je, da so lani v istem času našteli manj kot 20 porok, da imajo letos že več kot 130 prijavljenih parov in da sezona sklepanja zakonskih zvez šele prihaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.