Slovenija
75 ogledov

Uspelo nam je, Slovenci postavili nov rekord!

zamaški karikatura btc
1/7
Boštjan Tacol
Pol milijona plastičnih pokrovčkov je včeraj sestavljalo največji tovrstni mozaik na svetu. Namen akcije: dobrodelnost. Avtor osnovne slike: Žurnalov karikaturist Matej Kovačič.

Pred ljubljanskim BTC so včeraj sestavili 600 kvadratnih metrov velik mozaik iz štirih ton plastičnih zamaškov.

"Z dogodkom Podari pokrovček, ki je s 500.000 plastičnimi pokrovčki na 600 kvadratnih metrih  zanesljivo največji tovrstni mozaik na svetu, se želi pobudnik in organizator Interseroh skupaj s partnerji (BTC City, Dana in društvo Never Give Up) zahvaliti vsem ljudem, ki zadnja leta z zbiranjem pokrovčkov prispevajo v humanitarne namene," pojasnjuje organizator Matej Hribar iz Interseroha.

Namen akcije je bil zbrati čim več sredstev za Mašo, Lovra in Dušana, tri posameznike, ki jih je usoda namenila težko življenje, dodaja.

Velikan predstavlja …

"Predstavljen motiv govori več jezikov. Na eni strani daje novo veljavo in status odpadku, saj se pokrovček pojavlja kot zanimiv element umetniškega ustvarjanja. Po drugi strani pa se "fant v vozičku" zahvaljaje vsem ljudem - zbiralcem, saj se iz izkupička prodanih pokrovčkov omogoča malo lažje življenje pomoči potrebnih," pojasnjuje sogovornik.


Osnovno sliko je narisal naš karikaturist Matej Kovačič.

Celoten proces izdelave mozaika in zadovoljstvo gradnikov si lahko ogledate v naši galeriji ali na podari-pokrovček.si in Facebook strani Podari pokrovček.

Komentarjev 9
  • Tomaz Apohal 09:22 28.maj 2012.

    Bilo je približno pol milijona pokrovčkov, očitno je bil vmes tipkarski škrat na delu ;-)

  • Vrečko Care 06:05 28.maj 2012.

    Eno uprašanje: Kje ti vidiš pol miljarde??

  • Vrečko Care 06:05 28.maj 2012.

    kdaj pa si bil?