Slovenija
1116 ogledov

Ustanavlja Poklukar svojo stranko? Tako odgovarja ...

Janez Poklukar Vlada RS
Kljub zahtevni situaciji mu "niti za minuto" ni žal, da je postal minister.

Minister za zdravje Janez Poklukar je v pogovoru zavrnil namigovanja, da naj bi pred parlamentarnimi volitvami ustanavljal svojo stranko, prav tako ne namerava nastopiti na nobeni listi. "Res je, da je funkcija ministra politična. Sicer pa sam sebe nimam za politika, temveč v prvi vrsti strokovnjaka s področja zdravstva," je dejal.

"Iščem izzive, ki bi jim bil lahko kos"

Kljub zahtevni zdravstveni situaciji, ki jo že leto in pol kroji epidemija covida-19, Poklukarju "niti za minuto" ni žal, da je postal minister za zdravje. "Sem tak človek, da vedno iščem čim večje izzive, ki bi jim lahko bil kos, hkrati pa bi na ta način pomagal čim večjemu delu družbe," je dejal. Kot je spomnil, je iz tega razloga pred leti najprej prevzel vodenje jeseniške bolnišnice, nato pa ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra. Zato verjame, da lahko s svojim strokovnim znanjem, ki ga ima na področju medicine in zdravstva, ter pridobljenimi organizacijskimi in finančnimi izkušnjami dopolni delo ministrstva.

"Na koncu sem vedno lahko šel pokončno"

Ob tem priznava, da so razmere pri vodenju zdravstvenega resorja, ki ga je prevzel konec februarja, zaradi epidemioloških razmer in zatečenega stanja v slovenskem zdravstvu, že ves čas izjemno težke. "A kar si zadam, poskušam tudi uresničiti in dati vse od sebe. Resda včasih potem vse ne uspe, ampak če vložiš sto odstotkov sebe v tisto, kar verjameš, ni nikoli težko," je dejal in dodal, da mu še nobene prehojene poti ni bilo žal. "Na koncu sem vedno lahko kamorkoli šel pokončno, vsakemu pogledal v oči in to je tisto, kar je konec dneva najbolj pomembno," je še dodal minister.

Visoko mesto na lestvici priljubljenosti

Kljub visokim mestom, ki jih zaseda na lestvicah priljubljenosti politikov, pa Poklukar tega ne namerava unovčiti na prihajajočih parlamentarnih volitvah. "Ne ustanavljam nobene stranke in tudi z nikomer se o tem ne pogovarjam," je zatrdil.

Ob tem pa ne izključuje možnosti vodenja ministrstva v novem mandatu. "Zagotovo smo v teh mesecih vzpostavili odlično ekipo, novo organizacijsko shemo na ministrstvu za zdravje in skupaj že s prej zaposlenimi vzpostavili dobro organizacijsko klimo. Verjamem, da smo z ekipo pokazali, da znamo reševati nakopičene težave slovenskega zdravstva, in če bomo dobili priložnost, bomo to z veseljem počeli naprej," je dejal.

Celoten pogovor s Poklukarjem, v katerem je med drugim spregovoril o obvladovanju epidemije covida-19 in drugih izzivih slovenskega zdravstva, bo STA objavila predvidoma v sredo.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 9
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 22:44 07.september 2021.

  Zlobni škrat, meni ne zgledaš ravno zaupanja vreden. Verjamem, da si sposoben, ampak pečanje z Janezom ti ne gre na roko. Dokler si še minister za zdravstvo, poskrbi, da se bo začelo javno zdravstvo krepit, ne pa da vse bolj ...prikaži večj kaže na privatizacijo. Ko boš v tej smeri naredil kaj pametnega, boš pa tudi zame merodajen.

 • leonardo 18:34 07.september 2021.

  Noben zdravstveni minister do danes ni naredil nič konkretnega za bolnike. Kdor ima denar gre privat, brezdenarci pa lahko doma umirajo na obroke. Komu mar!?

 • radovednica 15:16 07.september 2021.

  Kaj bi bilo? Stranka kapitana Kljuke, Kljukec stranka ali kar "Stranka Marija k sebi", pardon Stranka V moj žep. Sramota, da bi imel vsak lole v tej trapasti deželi svojo stranko. Pa kaj ta tip potrebuje svojo stranko, saj mu ...prikaži več itak Janša namešča kar hoče, sploh pa ima dovolj koristi od izsiljenih PCT pogojev in računa, da izčrpava UKC, kjer še nikoli ni bilo toliko pokradenega kot v času njegovega direktorovanja.