Slovenija
372 ogledov

Ustanovljena Nova 24, ki bo sledila vrednotam evropske desnice

Stavba nove medijske hiše Žurnal24 main
V stavbi nekdanje bežigrajske občine v Ljubljani je bila popoldne ustanovna skupščina nove medijske hiše. Projektu je že pred časom izrekel podporo predsednik SDS Janez Janša.

Ustanovni družbeniki nove medijske hiše, katere poslovni prostori bodo v stavbi na Linhartovi ulici za Bežigradom, so za direktorja imenovali nekdanjega sekretarja poslanske skupine SDS, Borisa Tomašiča

Novo 24TV.SI pa vodi upravni odbor - izvršni direktor je postal Andrej Kregar, člani odbora pa so Aleš Hojs, Aleš Primc, Ivan Štuhec, Božo Predalič in Klavdija Snežič.

Po Tomašičevih besedah bo medijska hiša "politično profilirana, ne pa strankarska". Sledila naj bi vrednotam evropske desnice.

Novičarska televizija bo ponudila izključno informativni program, tudi pri radiu in portalu bo poudarek na informativnih vsebinah. Radio in portal bosta zaživela konec septembra, televizijski program bo stekel do konca leta.

Zagonski kapital bodo prispevali ustanovni družbeniki, jeseni pa bo sledila javna prodaja delnic. Ustanovitve Nove 24TV.SI se je udeležilo več kot 100 družbenikov, na ustanovitvi Nove pa se jih je zbralo okoli 20, je še pojasnil Tomašič. 

Janševa medijska hiša

Janša je že večkrat javno izrekel podporo projektu nove medijske hiše. Opozoril je na potrebo po "normalni strukturi medijev" v Sloveniji, "kjer se bo dalo prebrati več plati". Po njegovih besedah je projekt tudi odločitev skupine novinarjev in urednikov, ki so jih zaradi njihove ideološke neustreznosti nacionalni mediji šikanirali.

Komentarjev 84
  • Žurnalček 18:34 15.marec 2016.

    Tudi jaz , čeprav so me skoraj na jugu pljuval, vendar, ko sem videl , kdo so njegovi člani stranke takrat, ko je odstavljen prišel iz Skupščine in se med njih pomešal, čeprav je bilo na Tgu revolucije še najmanj ...prikaži večanj 2000 NORMALNIH DRŽAVLJANOV , sem skoraj začel kozlati ! Nobene razlike ni bilo med Miloševičevimi letniki iz Stare Pazove in njegovimi jurišniki niti fizično , niti psihično!

  • Žurnalček 18:30 15.marec 2016.

    Ta tvoj POP je ameriški in ne trobezljaj neumnosti !

  • Žurnalček 18:28 15.marec 2016.

    Tebi očitno niso všeč takile odprti portali , pa ne vem zakaj se vznemirjaš ob drugačnih komentarjih , ko pa lahko bereš ma Nova TV komentarje , ki ti bodo VSI od prvega do zadnjega podkomentarja blazno všeč , tako ...prikaži več da boš mogoče tudi doživela tisto , kar očitno potrebuješ. Vs e ki jih je ruknil JJ so dobile v darili pištolo . Si ti že oborožena ali se nagrade nadejaš ?