Slovenija
31 ogledov

Ustavil in ogrožal Kresalovo

Katarina Kresal je za prehitro vožnjo po primorski avtocesti opravičila svojega Žurnal24 main
Prekrški. Voznika bivše ministrice, kaznovanega za prehitro vožnjo, brani njegov šef.

Prometni policist, ki je sredi marca lani med prehitro vožnjo po primorski avtocesti pri Fernetičih ustavil vozilo, v katerem so bili ministrica Katarina Kresal ter njen voznik in varnostnik, naj bi ogrozil njihovo varnost.

To mu po naših informacijah očita vodja policijskega centra za varovanje in zaščito, kjer sta zaposlena voznik in varnostnik nekdanje ministrice.

“Namensko” sledenje

Njun šef Branko Skrbinek naj bi tako svojemu nadrejenemu, šefu policije Janku Goršku, pisal, da se prometni policist pri ustavljanju vozila “ni odzval na druge kršitelje, ki so bili hitrejši od vozila varnostnikov, temveč je tudi po ugotovitvi lastništva vozila še vedno sledil vozilu varovane osebe”.

Skrbinek naj bi prometnemu policistu očital tudi “namensko, nezakonito sledenje vozilu policije, ki je prevažalo varovano osebo, da se posname in objavi karkoli nepravilnega in s tem verjetno prilije še kakšno pikro podrobnost”.

Gledajo, koga vozijo

Vendar zaradi Skrbinkovega mnenja prometnega policista, ki je voznika Kresalove kaznoval, kot kaže, ne bodo doletele nikakršne sankcije. “Zoper policista ni bil uveden delovnopravni ukrep, ker po delovnopravni zakonodaji ni bilo nikakršnih razlogov za to,” pojasnjujejo na generalni policijski upravi (GPU) in priznavajo, da je Skrbinek pisal Goršku.

“Mnenje je bilo izdelano in posredovano za drugo notranjo organizacijsko enoto GPU,” dodajajo na policiji. Skrbinka pa naj bi razburili tudi drugi prometni policisti, ki naj bi pri svojem delu večkrat preverjali vozila, ki prevažajo varovane državnike. “Vozili so se vzporedno z vozilom varovane osebe in gledali, koga prevažamo,” trdi Skrbinek.

Komentarjev 13
  • secufin 10:51 13.september 2011.

    Haloooo! Policist je opravljal svoje delo in sedaj naj bi ga za to kaznovali? Ta Kresalka je pa res freaky! Naši politiki se po Sloveniji vozijo, kot da bi bili na relly-ju! Zakaj pa ministri sploh rabijo varovanje? Se bojijo ...prikaži več tistih, katerim bi naj služili? ALi pa vedo, da so naredili toliko sranja, da se počutijo ogrožene!

  • Fertel 21:51 11.september 2011.

    "Graff" Ja v mafijskih državah res policija ne ustavlja mafije, ki logično ima svoje šoferje. V normalnih državah pa morajo taki velikaši najmanj odstopiti in jih je sram pred javnostjo, če bi dirkali naokoli. Tam si tudi noben uradnik ne ...prikaži več bi upal komentirati zakonite policajeve odločitve. Ali so potem za elitneže zakoni dim? Pri nas kot je videti, so!Če je tisti Skrbinek res pisal nadrejenim, si je skopal jamo v katero bo sam padel, saj je nadrejenim s tem povedal, da ne spoštuje zakonitega dela policije. Bizarno, a ne... zgled naj bi bil, je pa čisto nekaj dru......

  • graff 09:39 11.september 2011.

    V nobeni normalni državi na svetu aliu v EU,ne beležijo, da bi prometni policisti zaradi prekrška poiskusil ali celo ustavil vozilo v katerem se vozi varovana oseba. V Ameriki bi policista , pri takem poiskusu, varnostniki iz spremstva preprosto pihnili ...prikaži več na licu mesta. To kar se dogaja pri nas je štala in nekateri ne razumejo, kaj je varovana oseba in kakšen protokol jo varuje,ne glede kakak politična osebnost in kateri stranki pripada, zato vsem spodaj, ki se enačite z ministrico ali drugo varovano osebo, pozabite. Policista bi osebno nagnal iz policije, ker tak ,,muflon,, tam nima kaj početi, je pač potrebno ločiti plevel od zrnja.Naj dodam, da je bilo vse zrežirano za potrebe medijskega linča, poleg tega pa bi policist moral disciplinsko odgovarjati zaradi objave službenih in zaupnih dokumentov.