Slovenija
29 ogledov

Ustavili nočna dela pri gradnji Markovca

Pogovori za izgradnjo predora Markovec med Darsom in pogodbenimi partnerji so v Žurnal24 main
Bralec nas je opozoril na grozen hrup, ki ga morajo ponoči zaradi gradnje predora Markovci prenašati okoliški prebivalci. Dars uslišal prebivalce. Del ponoči ne izvaja več.

Na nas se je obrnil bralec, ki zaradi nočnih miniranj pri gradnji predora Markovec in hrupa, ki pri tem nastaja, ne more spati. "Prejšnji petek so bili pri nas inšpektorji, ki so postavili naprave za merjenje hrupa in vibracij v naših domovih. Izmerili so, da mejne vrednosti hrupa zelo presegajo mejo dovoljene v nočnem času. Potem ko so napravo umaknili, je hrup postajal vse glasnejši in z nižjim tonom ob eksploziji. Delavci minirajo tudi ponoči, kar se mi s strani izvajalca, kot tudi Darsa, zdi nedopustno."

S problematiko so seznanjeni

Iz Mestne občine Koper so nam sporočili, da se po njihovih informacijah dela med 22. in 6. uro sploh ne izvajajo. So pa z omenjeno problematiko seznanjeni in zato poskušajo narediti vse, da bi bili moteči vplivi za vse krajanke in krajane čim manjši oziroma jih sploh ne bi bilo. "A treba se je zavedati, da gre za izjemno zahtevno in pomembno investicijo, ki jo je treba izpeljati v čim krajšem možnem času, tudi zaradi negativnih vplivov na okolico."

Dars ustavil nočna dela

Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Dars, ki vodi to investicijo. Povedali so nam, da so zaradi prošenj prebivalcev o prenehanju dela v nočnem času znova preučili meritve prekoračitve vrednosti vpliva na okolje in sklenili, da se dela v omenjenem nočnem obdobju ne bodo več izvajala. "Dejstvo je, da so dela napredovala do območja, ki je gosto naseljeno, sočasno pa se je višina nadkritja opazno znižala."

Poudarili pa so tudi, da Dars, d. d., pri graditvi predora Markovec vseskozi tesno sodeluje s predstavniki lokalne skupnosti ,"ter če je le mogoče, upošteva njihove želje in predloge, vse z namenom, da bi bila izkopna dela predora Markovec končana v najkrajšem možnem času in zanje čim manj moteča."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.